Uyuşturucuyla mücadele, sadece güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonlardan ibaret değil. Aslında bu mücadele, toplumun geleceğini koruma mücadelesi. Çünkü ele geçirilen her uyuşturucu madde, zehirlenmesi önlenen bir insan, belki de hayata tutunması sağlanan bir genç demek.

Eskişehir’de son günlerde jandarma ve polis ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonlar da bu açıdan oldukça önemli. Ortaya çıkan rakamlar, uyuşturucu ticaretinin boyutunu gösterirken, güvenlik güçlerinin mücadelesinin ne kadar kritik olduğunu da ortaya koyuyor.

Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda tam 84 bin 227 adet sentetik ecza ele geçirildi. İstanbul’dan Eskişehir’e getirildiği belirlenen uyuşturucu haplar, ekiplerin istihbari çalışmaları, fiziki ve teknik takibi sonucunda ele geçirildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 3 şüphelinin tamamı da çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Bir başka operasyonda ise polis ekipleri tarafından bir araçta bin 681 adet sentetik ecza ve ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Uyuşturucu madde ticareti kapsamında gözaltına alınan 5 şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İki operasyonun toplamına baktığımızda ortaya 85 bin 908 adet sentetik ecza gibi çok ciddi bir rakam çıkıyor.

Şimdi burada durup düşünmek gerekiyor. Bu hapların piyasaya sürüldüğünü, gençlerin eline ulaştığını düşünelim. Kaç kişinin hayatı bundan etkilenecekti? Kaç aile büyük bir sorunla karşı karşıya kalacaktı? Kaç genç, belki de geri dönüşü çok zor bir yola girecekti?

İşte bu nedenle jandarmanın ve polisin yaptığı her operasyonun değerini sadece ele geçirilen uyuşturucunun miktarıyla ölçmemek gerekiyor. Çünkü ortada sadece 85 bin 908 adet hap yok. Ortada zehirlenmesi önlenen insanlar var.

Uyuşturucuyla mücadelede en önemli noktalardan biri de bu operasyonların kararlılıkla devam etmesi. Jandarma ve polis ekiplerinin istihbari çalışmaları, takibi ve operasyonları sayesinde uyuşturucunun kente girişinin ve piyasaya sürülmesinin önüne geçiliyor.

Elbette sadece operasyonlarla uyuşturucu sorununu tamamen ortadan kaldırmak mümkün değil. Ailelere, okullara, sivil toplum kuruluşlarına ve toplumun tamamına burada önemli görevler düşüyor. Gençlerimizi uyuşturucudan uzak tutacak sosyal, kültürel ve sportif imkanları da artırmamız gerekiyor.

Ancak mücadelenin en önemli ayaklarından biri, uyuşturucuyu piyasaya sürmeye çalışanların yakalanması. Bu noktada Eskişehir’de jandarma ve polis ekiplerinin ortaya koyduğu başarılı çalışmalar gerçekten önemli. Çünkü uyuşturucu tacirlerinin kazancı ne olursa olsun, bunun karşılığında kaybedilen bir genç hayatının bedeli yok.

Bu nedenle güvenlik güçlerimizin uyuşturucuyla mücadelede ortaya koyduğu her başarıyı önemsemek, desteklemek ve devamının gelmesini istemek gerekiyor.

Unutmamak lazım… Ele geçirilen her uyuşturucu, kurtarılan bir hayatın ihtimali. Ve bu mücadelede tek bir hayatı bile kurtarmak, her şeye değer.