Ömer Seyfettin, 11 Mart 1884’te Balıkesir Gönen’de doğmuş; olay hikayesi türünde kitaplar yazan ve bugüne kadar 170’e yakın hikayesi bulunan öğretmen, asker ve hikaye yazarıdır. 
Ömer Seyfettin’in biyografisi Türk edebiyatı için önem taşır. Yazar, öğrenimine Gönen’de Mahalle Mektebinde başlamıştır. 
Ömer Seyfettin, babasının görevi sebebiyle İstanbul’a taşınmıştır. Önce Mekteb-i Osmaniye’de, 1893 yılında ise Askeri Baytar Rüştiyesinde okumuştur.
Okulu tamamladıktan sonra Kuleli Askeri İdadisine yazılmıştır. Ardından Edirne Askeri İdadisine nakil alarak devam etmiştir. 
Ömer Seyfettin, ilk edebi çalışmalarına Edirne’de başlamıştır.
Ömer Seyfettin, 150’ye yakın hikaye yazmış ve eserleri 60 dilde yayımlanmıştır. 
Yazarın kitapları İş Bankası Kültür Yayınları, Parıltı Yayınları, Yapı Kredi Yayınları gibi birçok yayınevinde yayımlanmıştır.
Ömer Seyfettin, edebiyatta Türkçülük akımının kurucularındandır. Türkçülük akımı, Türk dili ve tarihi üzerinde yapılan yerli ve yabancı çalışmalara ve Türkçülüğün bütünüyle bir sistem halinde oluşmasına yardımcı olmuştur.
Türkçülük hareketinin fikir babası olan Ziya Gökalp, 1911 yılında Ömer Seyfeddin ve Ali Canip yönetiminde Selanik’te çıkan Genç Kalemler dergisinde yayınlanan ‘‘Turan Manzumesi’’ ile bu harekete katılmıştır.
Ömer Seyfettin, 1920 yılında şeker hastalığı sebebiyle Haydarpaşa Hastanesine kaldırılmıştır. Ömer Seyfettin, şeker hastalığı olduğunu hastaneye kaldırıldığında öğrenmiştir.
Bu süreçte en yakın arkadaşı Ali Canip Yöntem, Ömer Seyfettin ile ilgilenmiş ve ona yemekler getirmiştir. 
Yazar, hastanede kaldığı sürede durumu giderek kötüleşmiş ve gözlerini açamayacak duruma gelmiştir. Hastaneye kaldırıldıktan iki hafta sonra 6 Mart 1920’de vefat etmiştir.
Ömer Seyfettin’in naaşı önce Kadıköy Kuşdilli Mahmut Baba Mezarlığı’na defnedilmiştir. Ancak daha sonra bölgeden yol geçeceği gerekçesiyle mezarı, 23 Ağustos 1939’da Zincirlikuyu Mezarlığına defnedilmiştir.
Minnetle anıyoruz.