Geçtiğimiz günlerde Medya 26 Grup Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Yıldırım hakkında bazı medya organlarında yalan haberler ve iftiralar yer almıştı.
Bu medya organları, bu yalan haberlerle ve iftiralarla ilgili hala özür dilemiş değil. Kandırılan ve gümüş kaçakçılığıyla ilgili iftirayı atan medya organlarının, bu tarz itibar suikastına alet olması hepimizi derinden üzmüştür.
Hele ki Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca’nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı hala silmemesi ve üstüne üstlük paylaşımın arkasında durduğunu gösterir yeni paylaşımlar yapması çok acıdır.
Bu tarz yalan haberler ve iftiralar medyanın saygınlığını azaltmaktadır. Kurumların ve kişilerin gazetecilik etiğine uygun davranması, doğruları söylemesi elzemdir. Eğer ortada bir yanlış var ise, bu yanlışı da en kısa sürede düzeltmek, gazetecilerin görevidir.
Bu nedenle yalan haber yapan medya organlarını ve Yılmaz Karaca’yı bu hatalarından dönmeye ve en kısa sürede bu yanlışı düzeltmeye davet ediyoruz. Yapılan hatanın farkına varıldığında özür dilemek bu kadar zor olmamalıdır.