Aşağı yukarı 5-6 yıl oldu herhalde. Eskişehirliler bu süre boyunca Millet Bahçesi’ne kavuşacağı günü bekliyor. En son AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, 29 Ekim’de Millet Bahçesi’ni açmayı planladıklarını söylemişti. Açılışı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmasını arzuladıklarını dile getirmişti. Üzerinden 2 hafta geçmesine rağmen hala bir açılış gerçekleştirilmedi. Peki neden açılmıyor? Dışarıdan gördüğümüz kadarıyla proje tamamlanmış durumda. Özellikle pandemi döneminde böyle bir yer büyük ihtiyaç. İnsanlar kapalı alanlara girmek istemiyor. Açık havada biraz nefes almak istiyor. Ancak Eskişehir’de vaka sayılarında artış yaşandığı da bir gerçek. Burada oluşabilecek bir yoğunluğun bulaş sayısını arttırmasından mı korkuluyor? O yüzden mi açılış erteleniyor bilemiyorum. Gerçi havalar da soğuyor. Bu saatten sonra açılsa da herhalde çok rağbet görmez. Bizler için herhalde Millet Bahçesi yine başka bahara kaldı. Türk Dünyası Kültür Başkentliği dönemindeki yatırımların kaderi de bu galiba. Yapılan eserlerin birçoğu beklenilen tarihlerden geç açıldı. Millet Bahçesi de bu gelenekten nasibini aldı. Umalım da ilkbahara kadar açılsın. Havalar güzelleştiğinde bizim de gezmek, dinlenmek, şehir merkezinde nefes almak için yeni bir alanımız olsun.

VAKA SAYISINDA ARTIŞ SÜRÜYOR

Eskişehir’de günlük vaka sayısının binin üzerine çıktığı yönünde söylentiler var. Bu söylentileri destekleyecek şekilde alınan kararlar da var. Saat 22.00’de mekanların kapanmasının ardından, açık alanda sigara yasağı kısıtlaması getirildi. Dün ise Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi, Cam Sanatları Müzesi, Kent Belleği Müzesi, Canlı Tarih Sahnesi ve Eskişehir Kurtuluş Müzesi geçici olarak kapatıldı. Hala bile bile lades diyenler de yok değil. Emniyet ekipleri dün 22.00’den sonra kapanmayan bir işletmeyi denetlemiş. Denetimde çalışanlar görevini yapan ekiplere tepki göstermiş. Ekipler de çalışanları gözaltına almış. Daha önce de 22.00’den sonra açık olan mekanlara ceza kesilmişti. Mekanlarını açık tutanlar ayrı, mekana gidip yasağı delenler ayrı düşüncesizlik içindeler. Yahu şu yasaklara uysak da şu vaka sayıları azalsa, ondan sonra tekrar bir normalleşme sürecine başlasak daha iyi değil mi? Yasaklara uyulmadıkça vakalar artıyor, vakalar arttıkça yasaklar da ağırlaşıyor. Müzik yasağı olarak başladı şimdi saat 22.00’ye kadar açma kısıtlaması olarak devam ediyor. Vaka sayıları binin üzerine çıktıysa ilerleyen günlerde bu yasaklar daha da sıkılaşacak. Sokağa çıkma yasakları bile geri dönebilir. Hem işletme sahipleri hem de müşteriler bilinçli olmalı. Belli bir süre daha sabredelim, getirilen önlemlere uyalım. Yoksa bu işin sonu kötü görünüyor, benden söylemesi.

GAZETEMİZ 53 YAŞINDA

Geçtiğimiz 11 Kasım itibariyle gazetemiz 53’üncü yaşını kutladı. Yerel basında 53 sene dile kolay ancak gerçekten önemli bir başarı. Özellikle son dönemde pandeminin getirdiği ekonomik zorluklar, yerli kağıt üretiminin olmaması ve kağıdın ithalata bağımlı olması gibi birçok zorluk var. Bu zorluklar ışığında mücadele eden, sizlere doğru ve tarafsız haber sağlamaya çalışan tüm gazetelerimiz çok değerli. Bizler 53 yıldır olduğu gibi en doğru haberleri tarafsız bir şekilde sizlere sunmak için çalışmaya devam edeceğiz. Eğer Milli İrade Gazetesi 53 yılını kutluyorsa, bunda en büyük pay hiç şüphesiz siz okurlarımızındır. Tüm Eskişehirlilere bugüne kadar verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Başta gazetemizin kurucusu Merhum Ethem Karaca olmak üzere gazetemizde emeği olan ve aramızdan ayrılan büyüklerimizi rahmetle anıyorum. Bugünlere gelmemizde büyük emeği olan herkese de teşekkür ediyorum. Nice 53 yaşlara…