Evet, seçim ayı da geldi çattı. Kentin siyasi gündemi de giderek yoğunlaşıyor. Adaylar da projelerini iyice dile getirmeye başladı. 3 Mart’ta hem AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu hem de Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç lansman toplantılarıyla projelerini açıklayacak. Yine 3 Mart’ta Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Odunpazarı Meydanı’nda miting gerçekleştirecek. Bugün Millet Partisi Genel Başkanı Cuma Nacar, partisinin adaylarını tanıtacak. 8 Mart’ta Özgür Özel Eskişehir’de olacak. 10 Mart’ta CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce lansman toplantısıyla projelerini açıklayacak. Bu ay Eskişehir siyaseti açısından oldukça hareketli geçeceğe benziyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ UZUN UZUN KONUŞTUK

Neyse gelelim adayların vaatlerine. Adayların en çok konuşulan ve tartışılan vaatleri arasında imar sorunu ve kentsel dönüşüm geliyor. Söylemler havada uçuşuyor. 3 kat-5 kat, yatay mimari, dikey mimari, bitişik nizam, ayrık nizam. Bir sürü de terim geçiyor. İnsanların da kafası iyice bulanmaya başladı. Dedim ben en iyisi gideyim şu konu hakkında güzel detaylı bir röportaj yapayım. İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Orkun Kılıç ile çok detaylı bir röportaj gerçekleştirdim. Enine boyuna konuştuk bu kentsel dönüşüm işini. Eskişehir’de hangi mahalleler deprem riski nedeniyle kentsel dönüşüme uğramalı. Hangilerinde deprem riski yok ama vatandaşlar mağdur? Bugüne kadar neden elle tutulur bir kentsel dönüşüm uygulaması yapılamadı? Kentsel dönüşüm nasıl olmalı, mahalleler nasıl dönüştürülmeli? Eskişehir’de riskli kamu binaları hangileri? Sizler de bu konuda daha detaylı bilgi edinmek istiyorsanız Pazartesi günü gazetemizde yayınlanacak röportajımı okumanızı tavsiye ediyorum. Kılıç’ın söylediği önemli noktalardan birine parmak basayım, ‘Kentsel dönüşümü siyasete alet etmemeliyiz. Konu farklı yerlere gidiyor, bilgi kirliliği oluşuyor’ dedi. Biz de elimizden geldiğince bilgi kirliliğini ortadan kaldırmaya çalıştık.

KARİYER FUARI’NDA NE İŞİ VARDI Kİ?

Siyasilerin dışında bakanlar da kente çeşitli etkinliklere katılmak için geliyor. Geliyor gelmesine de geçen gün Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen İç Anadolu Kariyer Fuarı’na Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş katıldı. Ben pek anlam veremedim açıkçası. Kariyer Fuarı sonuçta ne bileyim, Ekonomi Bakanı katılsa, Sanayi ve Teknoloji Bakanı katılsa, Gençlik ve Spor Bakanı ya da Milli Eğitim Bakanı katılsa anlarım. Sonuçta gençlere yönelik bir etkinlik, üniversite yapılıyor ve kariyer ile alakalı. Eh siyaseten hareketli günler sonuçta olur böyle şeyler diyelim geçelim. Onun dışında baktığımızda İç Anadolu Kariyer Fuarı gerçekten çok önemli bir etkinlik. Özellikle ekonomik olarak zor günler geçiren gençler için kariyer fırsatları yaratılması adına çok önemli. Böyle büyük bir etkinliğe tekrar ev sahipliği yaptığı için Anadolu Üniversitesi’ni de tebrik etmek lazım. Gençler de umarım bu etkinliği iyi değerlendirebilmiş ve sektörle gerekli bağlantıları kurmuştur.