Pazarlarda fiyatlar neredeyse yarı yarışa düşmüş. Kilogramı 30 lira olan patlıcan 15 liraya, kilogramı 15 liradan satılan kabak ve salatalık 10 liraya kadar inmiş. Bana mı öyle geliyor bilmiyorum da yarı yarıya düşüşle bile bu fiyatlar hala fazla be kardeşim. Türkiye gibi bir tarım ülkesinde bizim daha çok üretmemiz bu fiyatları daha da aşağıya çekmemiz gerekiyor. Bunun yolu da üreticiye destekten geçiyor. Şeker fiyatlarına zam üstüne zam geldi. Eskişehir’deki pancar üreticisine parasını devlet ilk kez taksit taksit ödedi. Bu yıl üreticiler pancar ekmemeyi düşünüyor. Üretici üretmezse şekeri daha pahalıya tüketeceğiz. Mazot, gübre ve enerji fiyatları da çok arttı. Üreticiye bu konularda destek olunursa, üreticiler kendini güvende hissederse daha çok üretir. Bu sayede de tarım ürünlerinin fiyatları normal seviyelere çekilir. Bizler de bir marula 17 TL vermekten, domates ve patlıcanın kilogramına 30 TL vermekten kurtuluruz. Üreticilerin ‘Biz üretmezsek Türkiye aç kalır’ diye bir sözü var. Bu sözün ne kadar doğru olduğunu hissetmeye başladık. Gerçekleşmeden de önlemleri alalım, üreticileri destekleyelim.

TURİZM SEZONUNA YASAKLA GİRMEYELİM
İçinde bulunduğumuz hafta Turizm Haftası. Havaların da ısınmasıyla yavaş yavaş turizm sezonu açılacak. Önümüz de malum bayram. Vatandaşlar bayram tatilini de değerlendirmek isteyebilir. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dediği gibi Bakan Koca’yı tanımadığımız günlere geri dönüyorsak eğer Ramazan ayı bitiminde gece 00.00’dan sonra müzik yasağını da artık kaldırmanın vakti geldi de geçiyor bile. Şehrimize gelecek gençler gündüz parkları, müzeleri ve şehri ne kadar keşfetmek istiyorsa, Eskişehir’in gece hayatını da keşfetmek istiyor. Eskişehir yaşayan bir şehir. Günün her saati bir aktivite bulmak mümkün. Müzik yasağı ise bunun önüne bir duvar çekiyor. Bu diğer turizm kentleri için de geçerli. Birçok ülkeden uzun süre sonra Türkiye’ye yabancı turistler gelecek. Müzik yasağının kaldırılması hem esnaflara hem de müzisyenlere genel anlamda turizm şehirlerinin bileşenlerine önemli ölçüde katkı sağlayacak. O yüzden tüm yasaklar kalkmışken, bu yasağı sürdürmenin hiçbir anlamı yok. Bayramla beraber bu yasak da kaldırılmalı.

ARTIK ÇEVREMİZİ KİRLETMESEK Mİ?
Havaların güzelleşmesiyle özellikle Porsuk Çayı kenarında ve mesire alanlarında yoğunluklar oluşmaya başladı. Özellikle hafta sonunu açık havada geçirmek isteyenler buraları tercih ediyor. Buraya kadar her şey güzel de asıl sorun bundan sonra başlıyor. Ortada bırakılan çöpler, gerçekten çok kötü görüntüler yaratıyor, çevre kirliliğine neden oluyor. Porsuk Çayı’na da çöpler atılıyor. Kanlıkavak Parkı’nın hemen hemen her köşesinde çöp var. Mesire alanlarında da bu durum aynı şekilde. Duyarsızca etrafı kirletmeyelim, kirletenleri de uyaralım. 2022’de hala çevre bilinci konuşmak zorunda kalmamız gerçekten çok üzücü. Öte yandan küçük de bir duyuru yapalım. Sosyal medyada kendisine yapılan kahve ısmarlama çağrısını karşılıksız bırakmayan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, bugün saat 19.45’te Kanlıkavak Parkı’nda kahve ısmarlayacak. Hem kahve içip hem Başkan Kurt’la muhabbet etmek isteyenler bir uğrayabilir.