Dün Ahmet Başkan’ı ziyaret ettik. Hem BAKSAN’ı konuştuk hem de Sazova’da bulunan kültür merkezini. Tepebaşı Belediyesi’nin uzun yıllardır Sazova’da yarım kalmış bir kültür merkezi inşaatı bulunuyor. Konusu geçince aklıma 2014 yılında yine Ahmet Başkan’la yaptığım bir röportaj geldi. O zaman Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti idi. Şehrin gündemi de haliyle o dönemde kültür başkentliği tarafından yapılan projelerdi. Bu projelerden birisi de şu anda Sazova’da bulunan Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi’ydi. O dönemde Başkan Ataç çağrıda bulunmuş, ‘Zaten burada bizim yarım duran bir kültür merkezimiz var. Gelin bunu tamamlayalım’ demişti. Herhalde o dönemdeki büyük siyasi çekişme nedeniyle bu çağrı karşılık görmedi. Oraya sıfırdan bir merkez inşa edildi. Yani diyeceğim o ki o dönemde bu teklif kabul edilseydi bu yarım inşaat çok uzun zaman önce şehre kazandırılırdı. Yeni yapılan binanın tamamlanması da zaten çok zaman almıştı. Sürekli açılacak denmiş, açılması ertelenmişti. Yarım kalan merkez tamamlansa şehre kültür merkezi çok daha kısa sürelerde kazandırılabilirdi. Eh artık iş işten geçti belki gelecekte bu tür teklifler daha kolay kabul görür de işler hızlanır. İşin iyi tarafına bakalım dersek, şimdi Sazova’da 2 tane kültür merkezi olacak.

ENGELSİZ KÜLTÜR MERKEZİ OLACAK

Tepebaşı Belediyesi’nin kültür merkezi ‘Engelsiz Kültür Merkezi’ olacak. Burası Gökkuşağı Kafeler, Engelsiz Montaj Atölyeleri’nde olduğu gibi engelli bireylere hizmet verecek. İçinde çeşitli atölyeler yer alacak. Ayrıca burada 600 kişilik de bir salon var. O salon da Çocuk Senfoni Orkestrası’na tahsis edilecek. Çocuklar artık çalışmalarını burada yapacak. Böylece engelli bireyler ve çocukların da kaynaşmasına imkan sağlanacak. Birbirine entegre projeler gerçekten çok değerli. Daha önce de kadınlar ve çocukların entegre olduğu projeler var. Bu kez de engelli bireyler ve çocuklar birbirlerinden bir şeyler öğrenebilecek. Şimdiden bu projenin hayata geçmesinde emeği olan herkesi tebrik ederim. Umarım bir aksaklık yaşanmaz ve 2023’te şehre kazandırılır.

BAKSAN’DA İŞLER HIZLANACAK

BAKSAN’ın da gerçekten çok güzel bir projesi var. Hayata geçtiği takdir de gerçekten de cazibe merkezi olma potansiyeli taşıyor. Ahmet Başkan’ın anlattıklarına göre de mülk sahipleri projeye olumlu bakıyor. Nisan ayında belediye meclisinde imar planı geçtikten sonra da çalışmalar hızlanacak. Burası da bir ticaret merkezi, Sokak AVM’sine dönüşecek. İlk olarak 12 binalık bir blok inşa edilmesi planlanıyor. Bu sayede diğer mülk sahiplerine somut bir örnek de sunulabilecek. Somut örnek ile de işler hızlanacak ve BAKSAN bir an önce hak ettiği değere kavuşacak.

ÜSTÜ KAPALI BİR MESAJ

Son olarak da üstü kapalı bir mesaj vermek istiyorum. Köşe yazılarının muhatapları köşe yazarlarıdır. O yüzden şehirdeki gazetelerde çalışan yazar arkadaşlarımızın yazdıklarıyla ilgili bir sıkıntınız olduğunda, patronlarını aramak yerine doğrudan kendilerini arayabilirsiniz. Nasılsa biz haber teyit ettirmek için tüm tarafların görüşünü alıyorsak, siz de köşe yazarlarına ulaşıp, ‘Sen böyle yazmışsın ama işin o değil. Doğrusu bu’ diyebilirsiniz.