Bugün de aslında şehrin sorunlarından bahsederek başlayacaktım yazıma ama önce ülkenin en büyük sorunlarından birini yazmak istedim. Nedir bu sorun derseniz fikir hırsızlığı. Ülkede özgün olmaya, güzel fikirler ortaya atmaya, güzel içerikler çıkarmaya çalışanların sayısı öyle az ki. Onlar da maalesef hak ettiği değerleri göremiyor çünkü fikirleri anında çalınıyor. Örneğin sosyal medyada bir genç güzel bir içerik üretiyor, paylaşımını yapıyor, daha çok takipçisi olan bir üretici noktasına virgülüne kadar aynı içeriği çalıp paylaşıyor. Bu o kadar sık oluyor ki insanlar da artık üretmekten vazgeçmeye başlıyor. Sadece sosyal medya için de geçerli değil bu hayatın her alanında maalesef bu iş bu şekilde ilerliyor. Burada maalesef toplumun da suçu var. İçeriği üreten kişi, içeriğinin çalındığını bas bas bağırıyor, açık açık bu kişi hırsızdır diyor ve ispatlıyor ancak gel gelelim toplum hala o hırsıza değer vermeyi sürdürüyor. Sonunda ne mi oluyor, televizyonda izlediğimiz çoğu içerik yurtdışından bire bir kopya oluyor. Dizilerin çoğu yurtdışından uyarlama oluyor ya da daha önce tutmuş dizilerin konsepti birebir kopyalanıyor. Sosyal medyada gezerken aynı fotoğrafı aynı içerik farklı farklı sayfalarda 50 kere karşımıza çıkıyor. Türkiye’de o kadar az içerik üretiliyor ki şimdi sosyal medyada yeni trend yabancı videolara alt yazı ekleyip paylaşmak. Gerçekten geldiğimiz nokta içler acısı. Her alanda fikir hırsızlığının önüne geçilmesi bu konuda toplumun da bilinçlendirilmesi gerekiyor. Üretemeyen, başkasının yaptığı işleri kopyalan bir nesil yetiştirirsek, Türkiye’nin geleceği gerçekten çok da aydınlık görünmüyor.

KARAMAN VE AÇIKLAMALARI

Eskişehir’de uzun yıllardır sendikacılık yapan Memur Sen İl Temsilcisi Muammer Karaman son dönemde yaptığı açıklamalar ile tepki topluyor. İlk önce Kırmızıtoprak Aile Sağlığı Merkezi’nde yaşanan darp girişimi konusunda yaptığı talihsiz açıklamayla büyük tepki topladı. Şimdi ise İstanbul Sözleşmesi’nin fesh edilmesine yönelik yaptığı açıklama ile de kadınların tepkisini aldı. İlk açıklamayı talihsiz olarak kabul edebiliriz. Karaman büyük ihtimalle yanlış bilgilendirilmiş ama Sağlık Sen İl Temsilcisi Hasan Hüseyin Köksal’ın da dediği gibi en azından açıklamayı yapmadan Köksal’ı arayabilirdi. İstanbul Sözleşmesi hakkındaki açıklamasına ise cidden anlam veremedim. Sözleşmenin aile kurmayı zorlaştırdığını söylemiş. Sözleşmenin hangi maddesi aile kurmayı zorlaştırıyor keşke ondan da bahsetseymiş. Sözleşmeyi okuduğunuzda göreceksiniz ki, kadına şiddet uygulamayı düşünmüyorsanız gerçekten sizi ilgilendiren hiçbir şey yok içinde. Ülkemizde her gün onlarca kadın şiddet görüyor ya da öldürülüyor. Gerçekten böyle bir gündemin ortasında bu sözleşmenin fesh edilmesini değil, sözleşmenin şartlarının uygulanmasını sağlamak için birlik olmamız gerekiyor.

UYUŞTURUCUYA KARŞI SAVAŞ

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri uyuşturucu ile mücadelede gerçekten büyük başarı gösteriyor. Gençleri zehirlemeye çalışan zehir tacirlerine göz açtırılmıyor. Her gün neredeyse bir uyuşturucu operasyonu gerçekleştiriliyor ve mallar piyasaya sürülmeden ele geçiriliyor. Aynı özveri kaçakçılıkta da gösteriliyor. Eskişehir’in en güvenli şehirler listesinde ilk sırayı almasında kendilerinin emeği çok büyük. Bu nedenle Eskişehirlilerin güvenliği ve gençlerin geleceği için çalışan emniyet güçlerimize teşekkür ediyorum.