Dedetaş, “rüşvet” ve “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” iddialarıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandı. İçişleri Bakanlığı, Anayasa ve Belediye Kanunu uyarınca görevden uzaklaştırma kararı aldı.
Bakanlıktan Açıklama
İçişleri Bakanlığı’nın resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, hakkında ‘Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Rüşvet ve İrtikap’ suçları nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliğinin 31.07.2026 tarihli kararıyla tutuklanması üzerine, Anayasanın 127’nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47’nci maddesi uyarınca geçici bir tedbir olarak görevden uzaklaştırılmıştır.”
Soruşturma Süreci
Dedetaş, Üsküdar Belediyesi’ne yönelik düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınmış, ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında “rüşvet” ve “örgüt kurma” iddiaları öne çıkıyor.







