Erzurum'da şehir merkezinde etkili olan sağanak yağış, yüksek kesimlerde yerini mevsimin ilk kar yağışına bıraktı. Doğu Anadolu'nun en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Palandöken Kayak Merkezi'nin zirvesi yağan karla birlikte tamamen beyaza büründü. Yağışın etkisiyle hava sıcaklığında ciddi düşüş yaşanırken, Palandöken Doğu Anadolu Gözlemevi bölgesinde termometreler gece saatlerinde eksi 3 derecenin altını gösterdi.

Palandöken Kayak Merkezi

Ejder Tepesi Beyaz Örtüyle Kaplandı

Yaklaşık 3 bin 126 rakıma sahip Palandöken Dağı'nın en yüksek noktası olan Ejder Tepesi, gece başlayıp sabah saatlerine kadar süren kar yağışının ardından beyaz örtüyle kaplandı. En düşük hava sıcaklığının eksi 3,3 derece olarak ölçüldüğü zirvede, sabah saatlerinde etkili olan yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi düşerken zirve gözden kayboldu.

Palandöken Kayak Merkezi

Meteoroloji'den Bölge İçin Yağış Ve Sis Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre, yaşanan yağış dalgasıyla birlikte Erzurum kent genelinde hava sıcaklıkları hissedilir derecede azaldı.

Bölge geneline ilişkin hava tahmin raporu detayları ise şu şekilde açıklandı:

  • Hava Durumu: Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

  • Sis Ve Pus Uyarısı: Gece ve sabah saatlerinde yüksek kesimlerde pus ve yer yer yoğun sis hadisesinin görülmesi bekleniyor.

  • Sıcaklık Ve Rüzgâr: Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edeceği, rüzgârın ise güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği bildirildi.

Kaynak: Haber Merkezi