İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, okullarda ve okul çevrelerinde asayiş ile güvenliğin en üst seviyeye çıkarılması amacıyla Emniyet ve Jandarma teşkilatlarına yeni ve kritik talimatlar verildiğini açıkladı. Sosyal medya hesabı üzerinden kapsamlı bir paylaşımda bulunan Bakan Çiftçi, ihtiyaç duyulan okullarda güvenlik güçlerinin öğrencilerden en az yarım saat önce görev yerlerinde hazır bulunacağını duyurdu.

Okul Çevreleri ve Servis Güzergâhlarına Sıkı Kıskaç

Gerçekleştirilen Asayiş Toplantısı’nın ardından detayları kamuoyuyla paylaşan İçişleri Bakanı Çiftçi; okul giriş-çıkış saatleri ile öğle aralarında denetimlerin artırılacağını belirterek güvenlik tedbirlerinin bütüncül bir anlayışla ele alınacağını vurguladı. Ulaşım güzergâhlarından okul servislerine, park ve sosyal alanlardan metruk yapılara kadar her noktanın mercek altına alınacağını aktaran Bakan Çiftçi, çocukların güvenli bir ortamda eğitim görmesinin birincil öncelik olduğunu kaydetti.

Mustafa Çiftçi

Zorbalık, Şiddet ve Uyuşturucu Tehdidine Karşı Sıfır Tolerans

Akran zorbalığı, şiddet olayları ve uyuşturucu tehlikesi başta olmak üzere evlatları tehdit edebilecek tüm risklere karşı kolluk birimlerinin tam koordinasyonla çalışacağını ifade eden Çiftçi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Güvenlik tedbirlerimiz, çocuklarımız okula gelmeden önce alınmış olmalıdır. İhtiyaç duyulan okullarda kolluk birimlerimiz, öğrencilerimizden en az yarım saat önce görev yerlerinde hazır bulunacak. Okul giriş-çıkış saatlerinde ve öğle vakitlerinde denetimlerimizi artıracak; okul çevrelerinden ulaşım güzergâhlarına, servislerden metruk yapılara, park ve sosyal alanlara kadar her noktada güvenliği bütüncül bir anlayışla sağlayacağız. Akran zorbalığı, şiddet olayları ve uyuşturucu tehdidi başta olmak üzere çocuklarımızı tehlikeye atabilecek tüm risklere karşı Emniyetimizin ve Jandarmamızın ilgili birimleriyle koordinasyon içerisinde hareket edeceğiz. Çünkü tek bir evladımızın dahi güvenliği ihmale gelmez. Muhterem Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Türkiye’nin Huzuru ve çocuklarımızın güvenliği için önleyici tedbirlerimizi güçlendirerek kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz."

Okullarda yeni güvenlik dönemi başlıyor

Kaynak: Haber Merkezi