etrol Ofisi Maxima 2026 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın beşinci ayağı ETİ Odunpazarı Eskişehir Rallisi, büyük heyecana sahne oldu. Zorlu mücadelede genel klasman birinciliğini Uğur Soylu-Mehmet Akif Yalçın ekibi elde etti.

Eskişehir Rallisi Tozu Dumana Kattı5

38 ekip mücadele etti

Eskişehir Otomobil Spor Kulübü tarafından düzenlenen rallide 38 ekip start aldı. Yarışmacılar, 120 kilometresi özel etap olmak üzere toplam 501 kilometrelik parkurda dereceye girebilmek için mücadele etti.

İki gün süren organizasyonda hem genel klasmanda hem de farklı kategorilerde çekişmeli anlar yaşandı.

Zafer Soylu ve Yalçın’ın

GP Garage My Team adına yarışan Uğur Soylu-Mehmet Akif Yalçın ikilisi, ETİ Odunpazarı Eskişehir Rallisi’ni genel klasman birincisi olarak tamamladı.

BC Vision Egemot Motorsport ekibinden Burak Çukurova-Burak Akçay ikinci olurken, Eytan Halfon-Gürkal Menderes ikilisi üçüncü sırayı aldı.

Soylu-Yalçın ekibi ayrıca Sınıf 2, avantaj etabı ve Remed Assistance özel ödülünün de sahibi oldu. Takımlar klasmanında ise GP Garage My Team zirvede yer aldı.

Eskişehir Rallisi Tozu Dumana Kattı6

Farklı kategorilerde büyük heyecan

İki Çeker ve Sınıf 4’te Ömer Faruk Çabuk-Alperen Tetik, Sınıf 3’te Hüseyin Çetmen-Soner Çevik, Sınıf 5’te ise Burak Başlık-Sedat Bostancı birinciliğe ulaştı.

Genç pilotlarda Demir Sancaklı, kadın pilotlarda Kübra Denizci Keskin ilk sırada yer aldı.

Behiç Yurdaçalışan TOSFED Ralli Kupası’nda genel klasman ve Kategori 4 birinciliğini Gürol Baranlı-Burak Koç elde etti. Ömer Güneş-Sevi Akal ikinci, Murat Çetin-Derya Ulus ise üçüncü oldu.

Sıradaki durak Kocaeli

Petrol Ofisi Maxima 2026 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda sezon heyecanı 17-18 Ekim tarihlerinde devam edecek. Şampiyonanın altıncı ayağı Kocaeli Rallisi’nde ekipler önemli puanlar için yeniden direksiyon başına geçecek.

Muhabir: Seray Şahin