skişehirspor analiz ekibinde görev yapan Gün Göymen’in, Siyah-Kırmızılıların ilerleyen haftalarda karşılaşacağı Etimesgutspor’un maçını tribünden takip ederek rakip hakkında analiz yaptığı öğrenildi. Ancak Bigaspor karşısında alınan 3-0’lık mağlubiyet sonrası yapılan bu çalışma, “Analiz sahaya ne kadar yansıyor?” sorusunu da beraberinde getirdi.
Etimesgut tribünden takip edildi
Eskişehirspor’un analiz ekibi, rakiplerle ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Gün Göymen’in Etimesgutspor’un maçını yerinde izleyerek teknik heyet için analiz hazırladığı öğrenildi.
Rakibin oyun yapısı, güçlü ve zayıf yönleriyle ilgili detayların teknik ekibe aktarılması bekleniyor.
Biga maçı soru işareti bıraktı
Ancak Bigaspor deplasmanında alınan 3-0’lık ağır mağlubiyet, analiz çalışmalarının sahaya yansıması konusunda soru işaretleri oluşturdu.
Bigaspor’un maç öncesinde aynı şekilde izlenip izlenmediği bilinmiyor. Eğer rakip detaylı biçimde analiz edildiyse, Siyah-Kırmızılıların maç boyunca etkisiz kalması ve rakibine çözüm üretememesi, hazırlanan raporların ne kadar uygulandığını tartışmaya açtı.
“Analiz varsa önlem nerede?”
Biga deplasmanındaki görüntünün ardından taraftar cephesinde doğal olarak, “Rakip izlendi ve analiz edildiyse neden önlem alınamadı?” sorusu gündeme geldi.
Futbolda rakibi izlemek kadar, elde edilen verileri doğru oyun planına dönüştürmek ve bunu sahada uygulayabilmek de önem taşıyor.
Bu kez raporda kalmasın
Etimesgutspor için yapılan çalışmanın sadece teknik raporlarda kalmaması, maç planına ve sahadaki oyuna doğrudan yansıması bekleniyor. Bigaspor yenilgisinin ardından Eskişehirspor’da artık analizden çok, analizin sahadaki karşılığı merak ediliyor.



