Eskişehir'de düzenlenen "Yörük Yürüyüşü" etkinliği kent sakinlerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Korteje eşlik eden mehteran takımını "hoş geldiniz" diyerek karşılayan ve adeta çocuklar gibi sevinen bir vatandaş, renkli görüntüler oluşturdu.

Ertuğrulgazi Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği tarafından organize edilen "33. Ertuğrulgazi Şurası ve Yörük Etkinlikleri" kapsamında Yörük Yürüyüşü düzenlendi. Atlı gruplar, mehteran takımı ve geleneksel kıyafetler giyen çok sayıda vatandaş, Adalar Bulvarı'nda bir araya gelerek yürüyüş kortejini oluşturdu. İki Eylül Caddesi ve Hamamyolu Caddesi gibi kentin en işlek noktalarından geçen kortej, çevredeki vatandaşlar tarafından alkışlarla desteklendi. Çok sayıda kişi o anları cep telefonu kameralarıyla kaydetti.

YÖRÜK COŞKUSU

Kortejin geçişi sırasında Banka Caddesi'nde bulunan bir vatandaş, mehteran takımını karşısında görünce büyük sevinç yaşadı. Takımı "hoş geldiniz!" sözleriyle karşılayan adam, çalınan marşlara da coşkuyla eşlik etti.

Yürüyüş, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde sona erdi. Yürüyüşün ardından alanda devam eden program; mehteran gösterileri, protokol konuşmaları, folklor ekibinin sahne performansları ve geleneksel Türk oyunlarının gösterimiyle tamamlandı.

Kaynak: Haber Merkezi