Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2 Hemofili B ilacı ve 1 kanser ilacının daha Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) geri ödeme listesine alındığını bildirdi.
Işıkhan, NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda, Resmi Gazete'de yayımlanan "Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" kapsamında gerçekleştirilen düzenlemelere ilişkin bilgi verdi.
Vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmaya yönelik çalışmaların sürdüğünü belirten Işıkhan, biri yerli üretim olmak üzere 3 ilacın geri ödeme kapsamına dahil edildiğini açıkladı.
Majistral ilaçlarda ödeme tutarı artırıldı
Düzenlemeyle eczanelerde hazırlanan majistral ilaçlar için SGK tarafından karşılanan tutar yüzde 40 artırıldı.
Çocuk cerrahisinde uygulanan işlemlerin kapsamının genişletildiğini belirten Işıkhan, kemik iliği nakli süreçlerinde de çeşitli iyileştirmeler yapıldığını ifade etti.
Bu kapsamda kemik iliği nakli bekleyen hastalar için uygun vericinin bulunmasına yönelik tarama süreçlerinin güncellendiğini aktaran Işıkhan, tedavi ve ilaç uygulamalarına ilişkin yeni düzenlemelerin de hayata geçirildiğini kaydetti.

"Hayırlı olmasını diliyorum"
Bakan Işıkhan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "2 adet Hemofili B ilacı ve bir adet kanser ilacı olmak üzere biri yerli üretim 3 ilacı geri ödeme kapsamımıza aldık. Eczanelerde üretilen majistral ilaçlarda kurumumuzca ödenen tutarı yüzde 40 oranında artırdık. Çocuk cerrahisinde uygulanan işlemlerin kapsamını genişlettik."
Kemik iliği nakli süreçlerinde de önemli iyileştirmeler yapıldığını belirten Işıkhan, "Hastalarımıza acil şifalar temenni ediyor, hayırlı olmasını diliyorum." dedi.



