Eskişehir Valiliğinin "7 iklim 7 coğrafyada Bizim Yunus'a Vefa" projesi kapsamında hazırlanan program için, Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü ilk durakları olan Van'a uğurlandı.

Türk dili ve medeniyetinin temel taşlarından biri olan Yunus Emre'nin vefatının 700. yılı hasebiyle 2021 yılı, UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmıştır. Anadolu'da Türkçe şiirin öncüsü olan tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre, Türkçenin edebiyat ve medeniyet dili haline gelmesine ve Türk kültürünün Anadolu'da kökleşmesine öncülük etmiştir. Milletimizin "Bizim Yunus" olarak bağrına bastığı Yunus Eme, şiirleriyle sevginin, hoşgörünün, kardeşliğin, dostluğun, birliğin, barışın ve esenliğin sözcüsü olmuştur. Evrensel bir dile, duyuşa ve söyleyişe de sahip olan Yunus, müşterek insani değerler üzerine inşa edilmiş felsefesiyle çağlar ötesine seslenebilmeyi başarabilmiş bir şairdir. Yunus'un yolculuğu, bulmaya adanan bir yolculuktur. Gerçek ve doğru yolda gereken seçimler için vicdan istişaresidir. Hayatın gayesini anlamak için, önce kendini bulmak, ardından kendinden geçmektir. Hayatın manasını gönüller imarında aramak, bulmaktır. Bir sürgün ömründe, Hakk'ı bulmanın öyküsünde çile çekmek, o çilenin güzelliğine erişmektir.

"BEN GELMEDİM KAVGA İÇİN BENİM İŞİM SEVİ İÇİN”

“Dost'un evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim."  diyen Yunus'un, kavganın, nifakın karşısında durup, olgunluğun, aşkın, nefis mücadelesinin anlatımıdır. Farklılıklarımızın bizi bir yapması, binlerce el ile tek gönülde kavuşmaktır.

Yunus Emre'nin hem beşeriyete ortak bir değer olarak takdim edilmesi, hem de ülkemizde bir kez daha hatırlatılması maksadıyla hayata geçirilen "7 İklim 7 Coğrafyada Bizim Yunus'a Vefa" projesi kapsamında Yunus'u anlatma yolculuğu başlatıldı. Vali Erol Ayyıldız'ın talimatlarıyla hazırlanan proje kapsamında 7 ayrı şehirde Yunus'u anlatacak olan Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Durna Gülşen ve enstitü personelinin ilk durakları olan Van'a giderken, Vali Erol Ayyıldız ve eşi Dilek Didem Ayyıldız tarafından uğurlandı.