Ziyaret kapsamında Türkiye Gazeteciler Sendikası tarafından yürütülen güncel faaliyetler ve sendikal çalışmalar ele alındı. Başkan Şenay Bilik Yıldırım, kurumda gerçekleştirilen görüşmede sendikalaşma sürecinin vizyonuna dikkat çekerek, bu yapılanmanın yalnızca çalışan basın mensuplarının haklarını korumakla kalmadığını, aynı zamanda işverenler ile yayın kuruluşlarının kurumsallaşma ve sürdürülebilirlik süreçlerine de önemli katkılar sunduğunu ifade etti.

ZİYARET
Karşılıklı fikir alışverişi şeklinde gerçekleşen ziyarette, Medya 26 Grup Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Yıldırım da Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın bölgedeki ve ülke genelindeki çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler aldı. Medya sektöründeki gelişmelerin ve çalışma koşullarının değerlendirildiği görüşmede, taraflar sendikalaşma vizyonu doğrultusunda diyalog kanalının açık tutulması gerektiği vurgulandı.
Eskişehir basın camiasındaki iş birliğini ve sendikal hakları güçlendirmeyi hedefleyen temasların, önümüzdeki günlerde de planlanan yeni görüşmelerle devam edeceği bildirildi.

Kaynak: Haber Merkezi