Geçtiğimiz hafta sonunda AKP Eskişehir milletvekilleri Nabi Avcı ve Emine Nur Günay, Millet Bahçesi içindeki kıraathanede bir basın toplantısı düzenledi.

Kendisinin de ifade ettiği gibi. Uzun bir aradan sonra basın mensuplarıyla bir araya gelmişti.

İl Başkanı Zihni Çalışkan’ın da bulunduğu toplantıda konuşmaları genelde Nabi Avcı yaptı.

2003’den bu yana Eskişehir’e yapılanları detaylı olarak, rakamlar da vererek anlattı.

Yapılanlar arasında Milli Eğitim yatırımları, okullar, Şehir Hastanesi Stadyum, yollar ve diğer yatırımlar vardı.

Stadyum yatırımından söz ederken “Yeni Atatürk Stadı” deyince ben hemen atılıp, isim tescillendi mi? diye sordum, tescilleneceğini söyledi.

Bu konuda birkaç yazı yazmış biri olarak beni hem sevindirdi hem de mutlu etti.

Çünkü yeni stadyum açıldığındın beri gerek yazılarımda, gerek konuşmalarımda “Yeni Eskişehir Stadyumu” kelimesini kullanmamaya çalışmıştım.

Bu arada Avcı, Millet Bahçesi’nin adının da Recep Tayyip Erdoğan olacağını söyledi.

***

Avcı, basın toplantısında 23 Ekim’de Eskişehir’e gelen ve programının yoğun olması nedeniyle söyleyemediklerini bir anlamda geniş çaplı anlatmıştı.

Yapılan toplu açılışların çoğunun çok önceden açılmış olduğunu herkes biliyordu ama yine de açılışları yapıldı.

Açılışı yapılanlar arasında Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 52 fabrika ve kentte yapılan millet bahçesi, halk kütüphanesi gibi tesisleri de vardı. Avcı, AK Parti’nin Eskişehir’de tarım, ulaşım, kültür, turizm, eğitim, spor ve sağlık alanında kente milyonlarca lira yatırım yaptığını vurguladı.

***

Avcı, Eskişehir’e yapılan yatırımların hayatın her alanında övünebilecekleri hizmetler sağladığını ancak yapılanları anlatmada yetersiz kaldıklarını kaydetti.

Aslında tanıtım AKP’nin en iyi yaptığı işlerden biri ama Avcı böyle yorumladı.

Avcı’nın değindiği bir konu daha vardı.

Dedi ki; “Bir de Eskişehir siyaset kültürüne ait bir zaaf var; takdir etmeyi bilmiyoruz karşılıklı olarak. Vatandaşları söylemiyorum, siyasi aktörler arasında kendimizi de işin içine katarak söylüyorum; yapılan güzel işler konusunda ‘Yapan kim, bizdense teşekkür ederiz, bizden değilse görmezden geliriz’ durumu maalesef Eskişehir siyaset kültürümüzde çok yaygın, bunu aşmamız lazım. Biz bugüne kadar bu konularda olabildiğince bu zaafa düşmemeye çalışıyoruz ama yine de insan hali düşebilir. En azından bundan sonra kim iyi bir şey yaparsa ona teşekkür etmek ve o da eğer bir şekilde rekabet etmek istiyorsa onun yaptıklarından daha iyisini yaparak onu geçmek siyaseten en sonuç alıcı yöntemdir. Neticede insanlar sizin ne söylediğinize değil ne yaptığınıza bakarlar.”

***

Evet bir kente, bir ülkeye kim hizmet ettiyse taktir edilmeyi, teşekkür edilmeli.

AKP nasıl ki 20 yıla yakın ülke yönetimindeyse, sosyal demokrat anlayışın temsilcisi Yılmaz Büyükerşen de 25 yıla yakın yerel iktidarda.

Bu süre içinde yerlisi yabancısı Eskişehir’e yapılanları taktir edip, övgüler yağdırırken Sayın Cumhurbaşkanı’nın Eskişehir konuşmasında “Eskişehir’e ne yaptılar” demesi Avcı’nın “teşekkür kültürü” sözleriyle ters düşmedi mi?