Süper Lig'de önümüzdeki sezon iddialı bir kadro kurmak için kolları sıvayan Samsunspor'da başkan Yüksel Yıldırım, transfer gündemini sarsacak cinsten açıklamalara imza attı. Karadeniz ekibinin transfer stratejisine dair önemli ipuçları veren Yıldırım, Galatasaray’ın savunma hattında görev yapan dünyaca ünlü stoper Victor Nelsson ile genç sol bek Kazımcan Karataş’ın transfer listelerinde yer aldığını duyurdu. Yabancı kuralına dair de çarpıcı eleştirilerde bulunan Başkan Yıldırım, kadrolarda daha esnek bir kontenjan uygulanması gerektiğini savundu.
"Nelsson ve Kazımcan Listemizde Ama Henüz Erken"
Yeni sezon öncesinde özellikle defans hattını güçlendirmek amacıyla nokta atışı hamleler yapmayı planlayan Samsunspor, rotasını İstanbul'a çevirdi. Dijital spor platformu Eski Açık’a özel açıklamalarda bulunan Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, sarı-kırmızılı kulüple kontrat durumları ve takımdaki gelecekleri merak konusu olan iki savunmacıyla yakından ilgilendiklerini itiraf etti.
Yıldırım, "Galatasaray forması giyen Victor Nelsson ve Kazımcan Karataş transfer listemizde yer alıyor. Ancak şu an için sarı-kırmızılı kulüple veya oyuncuların menajerleriyle resmi bir görüşme gerçekleştirmedik. Henüz transfer dönemi için erken bir aşamadayız ancak iki oyuncunun da kalitesini biliyoruz ve listemizde tuttuklarını net bir şekilde ifade edebilirim" diyerek Karadeniz ekibinin taraftarlarına transfer müjdesini verdi.
"10+4 Yerine Keşke 12+4 Olsa, İdeal Rakam 16 Yabancı"
Kulüp başkanı Yüksel Yıldırım, transfer hedeflerinin yanı sıra Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Süper Lig'de uygulanması planlanan yeni yabancı oyuncu kuralı hakkında da radikal bir çıkış yaptı. Mevcut sınırlamaların Türk kulüplerinin hem ligde hem de Avrupa arenasında elini kolunu bağladığını belirten Yıldırım, kontenjanın esnetilmesini talep etti.
Federasyonun üzerinde durduğu sisteme atıfta bulunan Başkan Yıldırım, "Yabancı kuralında mevcut 10+4 formülü yerine keşke 12+4 sistemi uygulansaydı, bu kulüplerimiz için çok daha verimli ve iyi olurdu" dedi.
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in bu konudaki esneklik çağrılarına ve vizyonuna canıgönülden katıldığını da sözlerine ekleyen Yıldırım, "Yabancı sayısının kademeli olarak artırılması, alternatifli kadro kurmak isteyen kulüpler açısından büyük bir rahatlama sağlayacaktır. Bana göre ideal ve sağlıklı bir takım yapısı oluşturmak adına kulüplerin kadrosunda toplamda 16 yabancı oyuncunun bulunmasına izin verilmelidir" diyerek kulüpler birliği düzeyinde bu konunun takipçisi olacaklarını belirtti.





