Kahramanmaraş’ta yaşanan okul saldırısının ardından İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlıkları, okullarda güvenlik önlemlerini artırma kararı aldı. Ailesinde silah bulunan öğrenciler için özel takip süreci başlatılacak.

Güvenlik Önlemleri Genişletiliyor

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla yapılan toplantı sonrası yeni güvenlik düzenlemeleri açıklandı. Alınan kararlar yalnızca okul çevresinde değil, öğrencilerin davranışlarının takibi ve ailelerle iletişim süreçlerini de kapsayacak.

Okul Girişlerinde Güvenlik Personeli

Yeni uygulamaya göre, okulların girişlerinde polis veya jandarma personeli görevlendirilecek. Ayrıca giriş-çıkış saatlerinde güvenlik güçleri okul çevresinde devriye faaliyetlerini artıracak. Bu adım, daha önce açıklanan çevre güvenliği önlemlerinin genişletilmesi anlamına geliyor.

Şüpheli Davranışlara Risk Analizi

Okul yönetimleri tarafından “şüpheli” veya “sorunlu” olarak değerlendirilen öğrenciler için risk analizi yapılacak. Bu süreçte okul müdürleri ile güvenlik birimleri düzenli toplantılar gerçekleştirecek ve öğrencilerin durumu hakkında bilgi paylaşımı sağlanacak.

Silah Bulunan Ailelere Yakın Takip

Ailesinde silah bulunduğu bilinen öğrenciler için özel takip süreci uygulanacak. Güvenlik ve eğitim birimleri, bu öğrencilerin aileleriyle temas kurarak bilgilendirme yapacak. Amaç, öğrencilerin silah ve mühimmata erişimini engellemek. Ayrıca istihbarat ve siber suçlarla mücadele birimleri de sürece destek verecek. Sosyal medya faaliyetleri de bu kapsamda izlenecek.

Kaynak: Haber Merkezi