ESO’da Maden Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) işbirliği ile düzenlenen, Madencilik Kümesi Üyeleri ve sanayicilerin katıldığı toplantıda açıklanan raporda Eskişehir’de üretim yapan madencilik sektörünün içinde bulunduğu durum ve sektörün gelişimi için gerekenler sıralandı.
İstihdam seferberliği başladıSeminerde İstihdam Seferberliği 2019 konusuna da değinen Kesikbaş, “İstihdamın artması için sanayicinin de önünün açılması gerekiyor. Bu nedenle sektörel problemlerin kanunda yapılan değişikliklerle düzeltilmesi yönünde hazırladığımız talep ve tavsiyelerimiz var. Hepimiz işveren olmak ve daha fazla istihdam sağlamak derdindeyiz. Bu dönem içerisinde sanayicinin özellikle madencilerin beklentileri var ve sizlerden iyi haberler duymak istiyoruz” diye konuştu.
“TALEPLERİMİZ BELLİ”
ESO’da gerçekleştirilen seminerde madencilik sektörünün beklentilerini ve tavsiyelerini sıralayan Kesikbaş, “Madencilere lojistik, akaryakıt desteği verilmesi, ÖTV’nin kaldırılması, elektrik doğal gaz borçlarının yapılandırılması, KDV’lerin geçici bir süre yüzde 1’e indirilmesi, Ocakların teminat olarak gösterilememesi ve bunun olur hale getirilmesi, Özellikle mesleki yeterlilik çerçevesinde uzlaşma yapılanmasına varılması, belge zorunluluğunun getirilmesi, Yaratıcı endüstrilerde çalışacak elemanlar için özel teşvik sürecinin başlatılması, Madencilik kümelenmesi, URGE destekleri gibi isteklerimiz var” dedi. Seminerde konuşan Maden Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) Genel Müdür Yardımcısı, Uğur Salih Uçar ise “Madencilerin en büyük sıkıntılarından biri de finansmana erişim” diyerek “Bizde madencilere yönelik finansman erişimini sağlayacak çalışmalar yapıyoruz. Madencilik sektörünün standarda uygun bir şekilde çalışması yönünde düzeni sağlayacağız. Artık biz madencilerin ayağına gidiyor ve problemleri birebir dinliyoruz” diye konuştu. (HM)