CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye’nin ekonomik ve sosyal sorunlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP’nin ülkenin sorunlarına çözüm üretmek için çalıştığını belirten Kılıçdaroğlu, parti teşkilatlarına sahada daha aktif olmaları çağrısında bulundu.
“Siyaset zenginleşme aracı değildir”
Kılıçdaroğlu, CHP’nin herhangi bir makamın veya kadronun değil, milletin ortak geleceğine odaklanan bir parti olduğunu söyledi.
Siyasetin kişisel zenginleşme amacıyla kullanılmaması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Siyaset zenginleşme aracı değildir. Bunu her yerde söyleyin. Kim siyaset yapıp zenginleşiyorsa bilin ki vatandaşın cebindeki parayı çalıyordur. Devletin hazinesine el uzatmıştır. Biz Beytülmale el uzatan bir gelenekten gelmiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Kısır tartışmaların parçası olmayacağız”
CHP’den ayrılan isimlerle yaşanabilecek tartışmalara da değinen Kılıçdaroğlu, teşkilat yöneticilerinden polemiklerden uzak durmalarını istedi.
Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi’nden ayrılanlarla sakın ola ki bir tartışmaya girmeyin. Bizim derdimiz ayrı. Kısır tartışmalara sakın girmeyin. Böyle bir tartışmaya asla muhatap olmayın. Biz kısır tartışmaları değil kendi ülkemizin sorunlarını çözmek için yola çıktık” dedi.
Ülkenin çok sayıda sorunla karşı karşıya olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, CHP olarak bu sorunlara odaklanacaklarını ifade etti.
“Ön seçimi zorunlu hale getireceğiz”
Parti içi işleyişe ilişkin de mesaj veren Kılıçdaroğlu, tüzükte değişiklik yapılacağını açıkladı.
Ön seçimin zorunlu hale getirileceğini belirten Kılıçdaroğlu, “Tüzüğümüzü değiştireceğiz. Ön seçimi zorunlu hale getireceğiz. Merkezin güçlendirilmesinin oluşturduğu bazı sakıncalar ve o sakıncaları tarih içinde çok yaşadık. Örgüte güven duymak lazım. Örgütün iradesine saygı duymak lazım” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, parti örgütlerinin iradesinin güçlendirilmesinin önemine dikkat çekerek, teşkilatların eksikliklerinin örgüt içerisinde giderilebileceğini kaydetti.





