Uşak'ın Eşme ilçesinde belediyeye yönelik başlatılan "irtikap" soruşturması kapsamında gözaltına alınan, aralarında Belediye Başkanı Yılmaz Tozan’ın da bulunduğu 6 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

Soruşturmanın Kapsamı ve Gözaltılar
Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde ve Eşme Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen incelemeler neticesinde, Eşme Belediyesi’ne yönelik irtikap suçlamasıyla operasyon kararı alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 17 Nisan tarihinde belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenledi. Operasyon kapsamında Eşme Belediye Başkanı Yılmaz Tozan, eşi Burcu Tozan, belediye personeli H.D., zabıta görevlisi İ.U. ve şoför M.F. gözaltına alındı. Devam eden çalışmalarda Belediye Meclis Üyesi R.S.S. de yakalanarak emniyete götürüldü.
Emniyet İşlemleri ve Adli Süreç
Polis ekipleri operasyon sırasında belediye binasında da detaylı incelemeler yaparak bazı dijital materyallere incelemek üzere el koydu. Hakkında yakalama kararı bulunan bir diğer isim olan O.Ü.’nün ise farklı bir soruşturma nedeniyle halihazırda cezaevinde olduğu tespit edildi. Emniyetteki sorgu süreçleri tamamlanan Belediye Başkanı Yılmaz Tozan ve beraberindeki 5 kişi, sabah saatlerinde Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler, kontrollerin ardından geniş güvenlik önlemleri altında Eşme Adliyesi’ne nakledildi.






