Eskişehir'de Muharrem ayı ve Aşure Günü vesilesiyle manevi atmosferi yüksek bir etkinlik gerçekleştirildi. İl Müftülüğü tarafından Odunpazarı ilçesindeki tarihi Reşadiye Camii'nde düzenlenen "Kerbela Şehitleri ve Ehl-i Beyti Anma Programı" vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Cuma namazı öncesinde Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunurken, İl Müftüsü Muharrem Gül de cemaatle birlikte dualar etti. Programın sonunda ise Esnaf Odaları Birliği tarafından cami cemaatine aşure ikramında bulunuldu.

Reşadiye Camii'nde Duygu Dolu Anlar
Tarihi dokusuyla Eskişehir'in manevi merkezlerinden biri olan Reşadiye Camii, Muharrem ayı ve Aşure Günü dolayısıyla anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Eskişehir İl Müftülüğü tarafından organize edilen anma programında, İslam tarihinin en hüzünlü sayfalarından biri olan Kerbela şehitleri ve Ehl-i Beyt rahmetle yad edildi.
Cuma namazı öncesinde camiyi dolduran cemaat, okunan Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif tilavetleriyle maneviyat dolu anlar yaşadı.
İl Müftüsü Gül'den Birlik ve Kardeşlik Vurgusu
Etkinlik kapsamında kürsüye gelen Eskişehir İl Müftüsü Muharrem Gül, günün anlam ve önemine binaen cemaate hitap etti. Ehl-i Beyt sevgisinin ve Kerbela'da yaşanan acı hadisenin Müslümanlar için ortak bir hüzün ve ders niteliği taşıdığını vurgulayan Müftü Gül, ellerini semaya açarak şu niyazda bulundu:
"Bu mübarek günler hürmetine vatanımızı ve milletimizi her türlü afet, musibet, düşman inadından ve sıkıntılardan muhafaza eyle ya Rabbi, her türlü şerden sana sığınıyoruz, bizleri muhafaza eyle. Şehitlerimize rahmetinle, merhametinle muamele eyle Amin."
Cuma Namazı Çıkışında Geleneksel Aşure İkramı
Gerçekleştirilen duygu yüklü anma programının ardından cemaat farz olan cuma namazını eda etmek üzere saf tuttu. Namaz ibadetinin tamamlanmasıyla birlikte cami avlusunda başka bir güzel gelenek daha hayata geçirildi.
Esnaf Odaları Birliği tarafından organize edilen etkinlikte, camiden çıkan cemaate ve bölgeden geçen vatandaşlara geleneksel aşure ikramında bulunuldu. Birlik, beraberlik ve paylaşmanın simgesi olan Aşure Günü etkinliği, vatandaşların birbirleriyle ettiği sohbetler ve yapılan ikramlarla sona erdi.






