Eskişehir’in en eski sanayi bölgelerinden biri olan Baksan Sanayi Sitesi, son günlerde artan çevre kirliliğiyle gündemde. Dönüşüm ve altyapı sorunları yıllardır çözülemeyen bölgede; boş araziler, yol kenarları ve kaldırımlar inşaat molozları, mermer atıkları ve eski eşyalarla dolup taşmış durumda. Hem görüntü kirliliğine yol açan hem de ulaşımı engelleyen bu atıklar, sanayi esnafını ve bölge sakinlerini canından bezdirdi.

Çevre Çöpü

Yol Kenarları "Vahşi Depolama" Alanı Oldu

Baksan Sanayi Sitesi içerisindeki pek çok sokak ve cadde üzerinde biriken yığınlar, sanayinin çehresini bozuyor. Bölgeden yansıyan görüntülerde şu atıklar dikkat çekiyor:

  • İnşaat ve Mermer Atıkları: Kırık mermer blokları, eski lavabolar ve yapı malzemeleri.

  • Bitkisel Atıklar: Budanan ağaç dallarının oluşturduğu geniş yığınlar.

  • Evsel ve Plastik Kirlilik: Ambalaj atıkları, plastik şişeler ve poşetlerin moloz yığınlarına karışmış olması.

Moloz ve Mermez Atıkları

Ulaşım ve Sağlık Tehdidi

Gelişigüzel bırakılan mermer blokları ve molozlar, özellikle dar sokaklarda araç trafiğini ve yayaların geçişini zorlaştırıyor. Bölge sakinleri ve esnaf, bu yığınların sadece kötü bir görüntü oluşturmadığını, aynı zamanda toz ve kirlilik nedeniyle halk sağlığını da tehdit ettiğini belirtiyor. Atıkların uzun süre toplanmaması, bölgeyi haşerelerin de odağı haline getiriyor.

Modernizasyon Talebi Yeniden Gündemde

Baksan’da yaşanan bu bakımsızlık, yıllardır konuşulan ancak somut bir adım atılamayan **"Baksan Modernizasyon Projesi"**ni de yeniden tartışmaya açtı. Esnaf, bölgenin Eskişehir’in merkezine bu denli yakın olup "terk edilmiş" görüntüsü sergilemesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, yetkili belediyelerin bir an önce temizlik ve rehabilitasyon çalışması başlatmasını bekliyor.

Kaynak: Haber Merkezi