Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Es Çocuk Evi’nde eğitim gören minik öğrenciler, düzenlenen renkli mezuniyet töreniyle eğitim hayatlarının ilk önemli adımını büyük bir heyecan ve mutlulukla tamamladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte sahne alan çocuklar, hazırladıkları müzik, dans ve İngilizce performanslarıyla izleyicilerden büyük alkış aldı. Dönem boyunca yapılan faaliyetlerin sunulduğu tören, 5 yaş grubunun mezuniyet yemini etmesi, diplomalarını alması ve mezuniyet pastasının kesilmesiyle coşku içinde sona erdi.
Miniklerin Sahne Performansları Büyük Alkış Aldı

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törenin açılış konuşmasını Es Çocuk Evi Müdürü Nurten Poslu Tetik gerçekleştirdi. Tetik, çocukların gelişimine büyük katkı sunan fedakar öğretmenlere ve desteklerini esirgemeyen ailelere teşekkür ederek mezun olan öğrencileri kutladı. Program kapsamında minik öğrenciler, eğitim yılı boyunca hazırladıkları birbirinden özel gösterileri sahneye taşıdı. Mutlu Kuzular ve Sevimli Tavşanlar sınıflarının oluşturduğu yıl sonu çocuk korosu izleyenlerden tam not alırken, 3 yaş Minik Civcivler sınıfının sergilediği müzikli gösteri salonda hem duygusal hem de neşeli anların yaşanmasına sahne oldu. Sevimli Tavşanlar sınıfı öğrencilerinin İngilizce müzikli performansı ile Mutlu Kuzular ve Sevimli Tavşanlar sınıflarının ortaklaşa hazırladığı modern dans ve müzik gösterileri izleyicilerin büyük beğenisini topladı.
Mezuniyet Yemini Ettiler ve Diplomalarını Aldılar
Törende ayrıca Es Çocuk Evi’nin 2025-2026 eğitim öğretim yılı boyunca gerçekleştirdiği eğitici etkinlikleri, sosyal projeleri ve başarıları içeren özel bir video sunumu davetlilerle paylaşıldı. Mezun öğrenciler adına kürsüye çıkan Sevimli Tavşanlar sınıfı öğrencisi Hatice Kapan, arkadaşları ve öğretmenleri adına duygu dolu bir veda konuşması gerçekleştirdi. Mezuniyet töreninin en heyecanlı ve zirve noktasında ise 5 yaş Sevimli Tavşanlar sınıfı öğrencileri isimleri tek tek anons edilerek sahneye davet edildi. Mezun öğrenciler adına sahneye çıkan Kaan Eray Şen, sınıf arkadaşlarına hep bir ağızdan mezuniyet yemini ettirdi. Yeminin ardından minik öğrencilere ilk mezuniyet diplomaları takdim edildi.





