Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türk Eczacıları Birliği (TEB) arasında, eczanelerden ilaç teminine ilişkin protokolde değişiklik yapılmasını kapsayan ek protokol imzalandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda eczacıları ilgilendiren bazı mali düzenlemelerde anlaşmaya varıldığını açıkladı.
Satış Hasılatı Baremleri Yeniden Düzenlendi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, TEB Başkanı Mehmet İrfan Demirci ve beraberindeki heyetle bir araya geldiklerini bildirdi. Görüşmenin, SGK kapsamındaki kişilerin TEB üyesi eczanelerden ilaç teminine ilişkin protokolde değişiklik yapılması amacıyla gerçekleştirildiğini belirten Işıkhan, ek protokolün imzalandığını duyurdu.
Reçete Hizmet Bedellerinde İyileştirme Yapıldı
Sağlanan mutabakat kapsamında eczacıların satış hasılatı baremleri ile reçete hizmet bedellerinin iyileştirilmesi konusunda karar alındığını aktaran Bakan Işıkhan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Eczacılarımız için önemli gördüğümüz mutabakat sayesinde satış hasılatı baremleri ile reçete hizmet bedellerinin iyileştirilmesini kararlaştırdık. Eczacılarımıza ve meslek sektörüne hayırlı olmasını diliyorum.”
Bakan Işıkhan, yapılan düzenlemenin eczacılar ve eczacılık sektörü için hayırlı olmasını temenni etti.



