Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) 2026 Yılı Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Türkiye'nin dört bir yanından gelen belediye başkanları ve meclis üyelerinin katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi. TBB Başkan Vekili ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’nin yönettiği Divan'da meclis üyeleri Memet Özdemir ve Eda Aksoyoğlu katip üye olarak görev aldı. Yerel yönetimlerin çalışmaları ile belediyeler arası iş birliğinin geliştirilmesine yönelik konuların ele alındığı toplantıda, Birliğin 2027 Yılı Performans Programı ve 2027 Mali Yılı Bütçesi görüşülerek kabul edildi.

Tbb Bi̇rbi̇ri̇mi̇zden Güç Aldiğimiz Bi̇r Yer

Ünlüce: “Görevi Büyük Bir Onurla Sürdüreceğim”

Toplantının açılışında konuşan TBB Başkan Vekili Ayşe Ünlüce, kendisine gösterilen güven için teşekkür ederek görevi büyük bir onurla sürdüreceğini ifade etti. Ünlüce, Birlik Başkanı Vahap Seçer’den emanet aldıkları bu görevi en iyi şekilde yerine getireceklerini vurguladı. TBB’nin farklı siyasi görüşleri ve çeşitli belediyecilik deneyimlerini aynı çatı altında buluşturan önemli bir yapı olduğuna dikkati çeken Ünlüce, demokrasinin yalnızca seçimlerden ibaret olmadığını, halkın karar alma süreçlerine katılması ve seçilmişlerin hesap verebilir olması gerektiğini belirtti.

Belediyelerin İdari ve Mali Özerkliği Güçlendirilecek

Belediyelerin hak ve menfaatlerini korumanın TBB’nin temel görevleri arasında yer aldığını belirten Ünlüce, belediyelerin idari ve mali özerkliğinin güçlendirilmesi ile üstlendikleri görevlerle orantılı kaynaklara sahip olmaları için gerekli girişimlerde bulunacaklarını kaydetti. TBMM, bakanlıklar ve kamu kurumları nezdinde temsil faaliyetlerinin sürdürüleceğini ifade eden Ünlüce, uluslararası alandaki görünürlüğün artırılacağını ve tadilatta olan TBB Konukevinin 2027 yılının ilk çeyreğinde hizmete açılacağını duyurdu.

TBB

2027 Yılı Bütçesi 4 Milyar 622 Milyon TL Olarak Kabul Edildi

Toplantıda TBB Genel Sekreteri Suat Yıldız tarafından sunulan 2027 Yılı Performans Programı ve 2027 Mali Yılı Bütçesi kabul edildi. Birliğin 2027 yılı mali bütçesi yaklaşık 4 milyar 622 milyon TL olarak açıklandı. Programın iki temel program altında 28 faaliyet ve 99 göstergeden oluştuğu bildirildi. Ayrıca Plan ve Bütçe Komisyonunda kalan görev süresini tamamlamak üzere Serinhisar Belediye Başkanı Osman Kılıç ve Çankaya Belediye Meclis Üyesi Sercan Kavak komisyon üyeliğine seçildi.

Kaynak: Haber Merkezi