Eskişehir AFAD koordinasyonunda, Eskişehir İl Millî Eğitim Müdürlüğü Arama Kurtarma Birimi (MEB AKUB) ekibine depremde arama kurtarma eğitimi düzenlendi. Eğitim kapsamında ekip üyelerine deprem anında ve sonrasında uygulanması gereken adımlar, arama kurtarma yöntemleri ve güvenlik kurallarına ilişkin kapsamlı bilgiler aktarıldı.
Programda teorik anlatımların yanı sıra uygulamalı eğitimler de gerçekleştirildi. Bu çalışmalarla, MEB AKUB ekibinin afet anlarında daha hızlı, güvenli ve etkili müdahale kapasitesinin artırılması hedeflendi.
Eğitime İl Millî Eğitim Müdürü Sinan Aydın ile İl Afet ve Acil Durum Müdürü Aslan Mehmet Coşkun da katılarak sahadaki çalışmaları yerinde inceledi. Yetkililer, afetlere hazırlık konusunda kurumlar arası koordinasyonun önemine dikkat çekti.





