28 yaşındaki Liverpool forveti Diogo Jota, kardeşi André Silva (26 yaşında, Penafiel’de orta saha), 3 Temmuz 2025’te Cernadilla, Zamora (İspanya) yakınlarında saat 00:40 civarında geçirdikleri trafik kazasında trajik bir şekilde hayatını kaybetti.
Sınır ötesine ait Lamborghini marka araç, A‑52 otoyolu üzerinde sollama sırasında bir lastik patlaması sonucu kontrolden çıkarak yan yola savruldu ve kısa sürede alev aldı. Her iki kardeş de olay yerinde yaşamını yitirdi .
Kazanın ardından yerel acil müdahale birimleri—İspanya Jandarması, itfaiye ve sağlık ekipleri—olay yerine sevk edildi ancak ne Jota ne de kardeşi kurtarılamadı .
Hayatları ve Mirasları
-
Diogo Jota, 22 Haziran 2025’te çocukluk aşkı Rute Cardoso ile evlendi ve üç çocuk babasıydı. Liverpool teorisiyle Premier League şampiyonu oldu, Portekiz Milli Takımı’nda 49 maçta 14 gol kaydetti.
-
André Silva, Portekiz’in Beşinci Lig takımı Penafiel’de orta saha oyuncusuydu. Kariyerinin genç aşamasındaydı ve kardeşi gibi Portekiz futbolunun geleceğiydi.
Tribütler ve Tepkiler
-
Liverpool FC resmi sitesinden yaptığı açıklamada “Kulüp, Diogo’nun trajik ölümü karşısında yıkıldı” ifadelerine yer verdi ve destek sundu
-
Portekiz Futbol Federasyonu, “Diogo ve André’nin kaybı geri döndürülemez” diyerek derin üzüntüsünü dile getirdi .
-
Futbol dünyasından Gary Neville, Jamie Carragher, Cristiano Ronaldo, kulüpler ve taraftarlar başsağlığı mesajları yayınladı; UEFA da Portekiz – İspanya Kadınlar Avrupa Şampiyonası maçında bir dakikalık saygı duruşu istedi.
-
Liverpool Belediye Binası’nın önündeki bayraklar yarıya indirildi .
Soruşturma Devam Ediyor
İspanya Jandarması, kazanın kesin nedenini belirlemek adına soruşturmayı sürdürüyor. İlk bulgular, patlayan lastiğin kaza sırasında kontrolü kaybettirdiğini gösteriyor .