Eskişehir Tanıtım Grubu adı altındaki grup tarafından Eskişehir’in tanıtımına katkı yapanlar için düzenlenen “Yunus Emre 2019 Ödül Töreni” yapıldı önceki akşam.

Ve çeşitli kişilere ödüller verildi.

Eskişehir’in adını dünyaya duyuran ve tanıtan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile her yıl yaptıkları festivallerle Eskişehir’in adını Türkiye’de ve dünyada duyuran Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, bırakın ödülü, törene bile davet edilmediler.

Bu nasıl bir Eskişehir’i tanıtım grubu anlamak mümkün değil.

Üstelik bu organizasyona Eskişehir Sanayi Odası da destek verdi.

Belediye Başkanlarının özellikle yukarı taraflardan gelen bir talimatla davet edilmedikleri yolunda da iddialar var.

Umuyoruz böyle bir şey doğru değildir, yoksa gerçekten bu organizasyona büyük bir “ayıp” yazılır.

Eğer böyle bir şey doğruysa organizasyona katkı veren Sanayi Odası böyle bir duruma nasıl onay vermiş?

Tören daha çok iktidara yakın kişilerin davet edildiği bir organizasyon olmuş.

Bir de ayrıca, kentin Büyükşehir Belediye Başkanı ile Odunpazarı ve Tepebaşı Belediye Başkanlarının davet edilmediği bir organizasyonda CHP milletvekili Jale Nur Süllü’nün ne işi varmış acaba.

Başkanların davet edilmediğini bilmiyor olamaz herhalde.

 

***

Organizasyonda ülkenin önde gelen iş adamlarından İnan ve Can kıraç kardeşlere de onur ödülü verildi.

Kıraç ailesinde Eskişehir’in yeri ayrı olsa gerek.

Eskişehir’de de Kıraç ailesinin ayrı bir önemi vardır.

Zaten İnan Kıraç da bu önemi vurguluyor.

“Biz muhakkak büyümeliyiz. Fakat eğitimsiz, kültürsüz ve az okursak ne yazık ki bu büyümeyi başarmak çok zor olacak. Bu nedenle ne olur çocuklarımızı iyi okutalım ve bu memlekette sevgi içinde olalım. Ben 10 sene Eskişehir’de yaşadım. Eskişehir’de yaşadığım o hali ile bugün geldiği yeri mukayese ettiğimde çok mutlu oluyorum. Çok şanslıyız çünkü babamız 20 yıla yakın Eskişehir’de çalıştı. Vehbi Koç da çok severmiş Eskişehir’i bu iki kişinin Eskişehir tutkusu ile Eskişehir’de sanayi tesisi kurdular. Sanayimize sahip çıkalım, el ele hep beraber büyüyelim. Bunun yanında kültür sanat olmadığı zaman ülkeyi geliştirmek yine de mümkün olmuyor. Eskişehir’deki kültür, sanat, eğitim alanları Türkiye’ye model olarak çok büyük bir örnek”

Yani diyor ki;

Kültür- sanat bir kentin en iyi tanıtım, iletişim aracıdır.

Eskişehir’in adı son yıllarda boşuna “Kültür-sanat kenti” diye boşuna çıkmadı.

Ülkenin önde gelen sanatçılarının konserleriyle, opera ve bale gösterileriyle, öğrencilerin kolaylıkla ulaştığı kültür ve sanat etkinlikleriyle, tiyatro biletlerinin iki ay öncesinden satıldığı bir Eskişehir yaratılmasaydı, böyle anılır mıydı Eskişehir.

Bundan iyi tanıtım mı olur.