Kütahya Belediye Başkanımız Eyüp Kahveci, 13. yüzyılda yaşayan Ahi Evran’ın insani ve ahlaki felsefesini yaşatmak, geliştirmek ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla Ahilik Haftası Kutlama Komitesi tarafından düzenlenen etkinliklere katıldı ve vatandaşlarımıza sıcak yemek ikramında bulundu.
Ahiliğin manevi önderi Ahi Evran’ın türbesine ziyarette bulunularak, dualar edildi. Belediye Başkanımız Eyüp Kahveci, Ahilik kültürünün önemine dikkat çekerek, “Ahilik dayanışma, yardımlaşma, dürüstlük ve adalet gibi değerleri toplumun her kesimine taşıyan bir hayat felsefesidir. Bizler de bu anlayışı yaşatmak, güçlendirmek ve gelecek nesillere aktarmak için gayret gösteriyoruz” dedi.
Ahilik kültürünün temelini oluşturan paylaşma ve kardeşlik ruhunun pekiştirildiği etkinlikte, geleneksel pilav ikramı vatandaşlarımızı bir araya getirerek, toplumsal birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirdi.
Programa, Kütahya Valisi Musa Işın, Kütahya Milletvekilleri Mehmet Demir ve Adil Biçer, Kütahya Belediye Başkanımız Eyüp Kahveci, il protokolü ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.