Ev hapsi ve yurtdışı yasağı şartıyla serbest bırakılan Sebahattin Şirin, tartışma yaratan sözleri için kamuoyuna açıklama yaptı.
Ev Hapsi Şartıyla Serbest
Galatasaray taraftar grubu ultrAslan’ın lideri olarak bilinen Sebahattin Şirin, pazar günü yapılan operasyonla gözaltına alınmıştı. “6222 sayılı kanuna muhalefet”, “uyuşturucu madde bulundurma ve kullanma”, “örgütlü olarak karaborsa bilet dolandırıcılığı” ve “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamalarıyla hakimliğe sevk edilen Şirin, ev hapsi ve yurtdışı yasağı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Tartışma Yaratan Slogan
Adliyeye sevk edilirken “Sayın Öcalan’a özgürlük” sloganı atan Şirin’in sözleri kamuoyunda büyük tepki çekti.
Sosyal Medyadan Açıklama
Şirin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Böylesi yanlış anlaşılmaya yol açan ifadelerimden dolayı öncelikle şehit ve gazi ailelerimizden, kamuoyundan ve bütün dost ve kardeşlerimden özür dilediğimi belirtmek istiyorum” dedi.
“Yanlış Anlaşılma” Vurgusu
Şirin, gözaltı sürecinde stres ve yorgunluk altında sarf ettiği sözlerin çarpıtıldığını savundu. “Terörist başı olan bir kişiye ömrüm boyunca asla olumlu bakmadım” diyerek, sözlerinin kendi değerleriyle bağdaşmadığını ifade etti.
Milli Duruş Mesajı
Açıklamasında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Şirin, “Güçlü bir Türkiye için her zaman milli duruşun yanında oldum” ifadelerini kullandı.







