Pakistan'ın en büyük kenti Karaçi, son yılların en şiddetli sıcak hava dalgasıyla sarsılıyor. Hafta sonundan bu yana termometrelerin 44 derecenin üzerine çıktığı kentte, sıcaklığa bağlı komplikasyonlar nedeniyle en az 16 kişi yaşamını yitirdi. Meteoroloji uzmanları, kaydedilen bu değerin 2018 yılından bu yana görülen en yüksek sıcaklık olduğunu belirtti.

Can Kayıpları Artıyor
Bölgede faaliyet gösteren Edhi Vakfı ve Chhipa Refah Derneği gibi yardım kuruluşları, kentin farklı noktalarında baygın halde bulunan ve hastaneye ulaştırılamadan hayatını kaybeden kişilerin olduğunu bildirdi. Hayatını kaybedenlerin bir kısmının evsizler olduğu, bazılarının ise kimlik tespit çalışmalarının sürdüğü açıklandı.
Halk Nehirlerde ve Sokaklarda Serinlemeye Çalışıyor
Aşırı sıcaklar nedeniyle günlük hayatın durma noktasına geldiği Karaçi’de halk, serinlemek için bulabildiği her yolu deniyor. Vatandaşlar sokaklardaki su hatlarından üzerlerine su dökerek, bol sıvı tüketerek ve nehirlerde yüzerek hayatta kalmaya çalışıyor. Elektrik kesintilerinin de etkisiyle vantilatör ve klima kullanımının sınırlanması, sıcaklığın etkisini daha da artırıyor.

Yetkililerden "Dışarı Çıkmayın" Uyarısı
Pakistan Meteoroloji Dairesi (PMD), eyalet genelindeki birçok şehirde sıcaklığın 44 derecenin üzerinde seyretmeye devam edeceğini duyurdu. Ulusal Sağlık Enstitüsü ise acil bir durum olmadıkça vatandaşların güneşin en dik olduğu saatlerde dışarı çıkmamasını, açık renkli kıyafetler giymesini ve bol sıvı tüketmesini tavsiye eden bir uyarı yayımladı.





