CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in Eskişehir programı sırasında görevli bir koruma görevlisi, önce grup toplantısında ardından esnaf ziyaretinde basın mensuplarına sert müdahalede bulundu. Gazetecilerin görevlerini yapmalarını engelleyen bu tavır, hem meslektaşların hem de vatandaşların tepkisine neden oldu.

Özgür Özel'in Koruması

Protokol sırasında yaşanan ilk gerginlik

Eskişehir Atatürk Kültür, Sanat ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen CHP grup toplantısı sırasında gergin anlar yaşandı. Resmi protokolün işlediği sırada, İstiklal Marşı’nın ardından sahneden inmeye çalışan basın mensupları ile koruma ekibi arasında tartışma çıktı. Bu esnada Özgür Özel’in yakın koruma ekibinde yer alan bir görevli, bir gazeteciye yönelik fiziksel müdahalede bulundu. Söz konusu görevlinin basın mensuplarını engellemeye çalışması, toplantı salonunda bulunan diğer katılımcıların da dikkatini çekerek tepkilerin odağı haline geldi.

Esnaf ziyaretinde ikinci müdahale

Grup toplantısındaki gerginliğin ardından Özgür Özel, programına Hamamyolu Caddesi’nde esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek devam etti. Ancak Özel’i takip eden basın mensupları, toplantıdaki aynı koruma görevlisinin tekrar hedefi oldu. Çekim yapan gazetecileri fiziksel olarak iten ve görüntü almalarını engellemeye çalışan koruma, görevini icra eden basın çalışanlarına yönelik tutumunu sürdürdü. Aynı kişinin gün içinde iki kez benzer şekilde müdahalede bulunması, sahada bulunan diğer gazeteciler ve vatandaşlar tarafından büyük bir şaşkınlık ve tepkiyle karşılandı.

Basına Müdahale

Özgür Özel'in miting vurgusu

Yaşanan olaylar sırasında Özgür Özel, kalabalığa hitaben gerçekleştirdiği konuşmada yürütülen miting sürecine değindi. Özel, “Bizim on dokuz Mart’tan beri yüz on altı tane mitingi yaptık. Bizim mitinglerin ortak özelliği şu; bir kişinin cüzdanı çalınmadı, iki kişi birbiri ile kavga etmedi, biz böyle güzel insanlarla birlikteyiz” ifadelerini kullandı. Ancak bu söylemlerin hemen ardından aynı koruma görevlisinin basın mensuplarına yönelik sergilediği tutum, programda tezat bir görüntü oluşturdu.

Kaynak: Haber Merkezi