“Ehlikeyif” sergisiyle paralel olarak düzenlenen atölyeler; yetişkinler, çocuklar ve ailelere özel içeriklerle katılımcılara ilham dolu sanatsal deneyimler vadediyor.
Yetişkinlere Yönelik Atölyeler
-
Deneysel Dokunuşlar (Gerçekleşti – 17 Mayıs): Katılımcılar, “Ehlikeyif” sergisindeki deneysel ve spontane çalışan tasarımcılardan ilhamla, klasik sanat malzemeleri dışındaki araç-gereçlerle kendi kompozisyonlarını oluşturdu.
-
Melez Formlar ile Kolaj Atölyesi – 25 Mayıs Cumartesi / 14.00
Sergide yer alan eserlerden ilham alan katılımcılar, farklı malzeme ve imgelerle kendi sıra dışı kolajlarını yaratacak. -
OMM’la İlham Verenlerin İzinde – Yaratıcı Oyun Tasarımı
31 Mayıs Cumartesi / 14.00 – Hüsnü M. Özyeğin Vakfı desteğiyle / Ücretsiz
Oyun geliştiricisi Erdem Kaya ile gerçekleşecek bu özel atölyede, oyun tasarımının temel prensipleri ve yaratıcı yaklaşımları katılımcılarla paylaşılacak.
Çocuklara ve Ailelere Özel Atölyeler
-
Seramik ile Tasarım – 24 Mayıs Cuma / 7-14 yaş
Çocuklar seramik materyallerle özgün tasarımlar geliştirirken hem eğlenecek hem de el becerilerini geliştirecek. -
Değişen Yüzler Atölyesi – 25 Mayıs Cumartesi / 7-14 yaş
Hayal gücünü ve yaratıcılığı geliştirmeyi hedefleyen bu atölyede çocuklar sıra dışı portreler oluşturacak. -
Değişen Yüzler Aile Atölyesi – 25 Mayıs Cumartesi / 4-6 yaş ve aileleriyle birlikte
Küçük sanatçılar çizdikleri portreleri parçalara ayırarak, rastgele birleştirme yoluyla yeni ve eğlenceli yüzler oluşturacak.
Teknoloji ve Sanat Buluşuyor: VR Room Konuşması
-
“VR ile Sanat, Kültür ve Müze Deneyimlerinin Dönüşümü” – Bora Sezer ile
31 Mayıs Cumartesi / 18.00 – İş Yatırım desteğiyle
VR teknolojisinin kültür ve sanat alanındaki etkileri, Özyeğin Üniversitesi VR Lab örnekleriyle aktarılacak. Etkinlikte, gelecekte ziyaretçi deneyiminin nasıl şekillenebileceği tartışılacak.
OMM, Mayıs ayı boyunca sanatı hem eğlenceli hem düşündürücü boyutlarıyla ele alarak, her yaştan katılımcıya ilham ve üretim dolu bir deneyim sunmaya devam ediyor.