İstanbul Ataşehir’de bir ortaokulda öğle yemeği saati sonrası büyük bir sağlık krizi yaşandı. Mevlana Mahallesi’nde bulunan Piri Reis Ortaokulu’nda, okul kantininden tavuk döner tükettikleri iddia edilen çok sayıda öğrenci mide bulantısı ve halsizlik şikayetiyle fenalaştı. Okula çok sayıda ambulans ve UMKE ekibi sevk edilirken, ilk müdahaleleri yapılan öğrenciler çevredeki hastanelerde tedavi altına alındı.

Tavuk Döner

Döner Yedikten Kısa Süre Sonra Başladı

Edinilen bilgilere göre, okul kantininde satılan tavuk döneri tüketen öğrencilerde kısa bir süre sonra zehirlenme belirtileri görülmeye başlandı. Durumun okul yönetimine bildirilmesi üzerine bölgeye sağlık ekipleri çağrıldı.

  • Acil Müdahale: Okul bahçesinde bekletilen öğrencilere ilk müdahaleyi sağlık ekipleri yaptı.

  • Hastaneye Sevk: Durumu ciddi olan veya belirtileri artan öğrenciler, ambulanslarla hızla acil servislere ulaştırıldı.

Tavuk Döner

Veliler Okula Akın Etti

Zehirlenme haberini alan veliler panik içerisinde okul kapısına dayandı. Okul çevresinde büyük bir yoğunluk oluşurken, polis ekipleri de güvenlik önlemleri aldı. Çocuklarının sağlık durumunu öğrenmeye çalışan aileler ile okul yönetimi arasında gergin anlar yaşandı.

Geniş Çaplı İnceleme Başlatıldı

Olayın ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Zehirlenmeye neden olduğu iddia edilen tavuk dönerden numuneler alınarak laboratuvara gönderildi. Kantin işletmesi hakkında idari işlem başlatılırken, zehirlenmenin kesin nedeni yapılacak analizlerin ardından netlik kazanacak.

Kaynak: Haber Merkezi