Odunpazarı Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Sunuculuk Atölyesi’nin 5. dönem seçmeleri yoğun bir ilgiyle tamamlandı. Kısa sürede kontenjanı dolan atölyeye yaklaşık 120 aday katılım gösterdi.

Odunpazarı’nda Sunuculuk Atölyesi’ne Yoğun Ilgi

Deneyimli İsimlerden Oluşan Jüri

Adayların sahne, mikrofon performansı ve kendini ifade etme biçimlerinin değerlendirildiği seçmelerde alanında uzman isimler jüri koltuğunda yer aldı:

  • Jüri Başkanı: Sunuculuk Atölyesi Eğitmeni Serpil Mercan Vurucu

  • Jüri Üyeleri: Seslendirme ve Dublaj Sanatçısı Kadir Özübek, sunucu Utku Görkem Kırdemir ile Kültür, Sanat ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Şefi, eğitmen ve sanatçı İbrahim Eke.

Ayrıca atölyenin kıdemli ve önceki dönem mezunu üyeleri de seçmelerde yeni adaylara kılavuzluk ve gözetmenlik yaptı.

Odunpazarı’nda Sunuculuk Atölyesi’ne Yoğun Ilgi

Kapsamlı Eğitim İçeriği ve Ders Tarihi

Ücretsiz olarak düzenlenen atölyede katılımcılara yalnızca program sunma teknikleri değil, aynı zamanda etkili iletişim becerileri de kazandırılacak. Eğitim programında yer alacak başlıca konular şunlardır:

  • Akıcı Türkçe konuşma, diksiyon ve hitabet

  • Jest, mimik, beden dili ve konuşma kaygılarının aşılması

  • Topluluk karşısında konuşma becerileri ile kürsü, mikrofon ve sahne kullanımı

Sadece profesyonel olarak sunuculuk yapmak isteyenlerin değil; mesleki, sosyal ve ailevi yaşamında iletişim güçlendirmek isteyenlerin de ilgi gösterdiği atölyenin dersleri 30 Eylül Çarşamba günü başlayacak. Nisan ayına kadar sürecek eğitimler, her çarşamba 18.00-22.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Kaynak: Haber Merkezi