Eskişehirspor'un mali genel kurulunda paylaşılan futbolcu alacakları listesi, kulübün geçmişten bugüne taşınan mali yükünü bir kez daha gözler önüne serdi. Açıklanan verilere göre, eski futbolculara ait alacaklar nedeniyle kulübün futbolcu borcu 335 milyon 441 bin 625 TL'ye ulaştı.
Eski futbolcuların alacakları dikkat çekti
Mali genel kurulda açıklanan listede, Süper Lig döneminde siyah-kırmızılı formayı giyen çok sayıda yerli ve yabancı futbolcunun alacaklarının halen devam ettiği görüldü. Özellikle senetli ve icralık dosyaların toplam borç içerisindeki payının yüksek olması, kulübün mali tablosunun en dikkat çeken başlıklarından biri oldu.
Açıklanan verilere göre Jerry Akaminko, Necati Ateş, Erkan Zengin, Berkay Tolga Dabanlı, Nassim Ben Khalifa, Nadir Çiftçi ve Emre Güral gibi isimlerin milyonlarca liralık alacakları listede yer aldı. Bunun yanı sıra Goran Causic, Theofanis Gekas, Tarık Çamdal, Sebastian Pinto, Jordi Amat ve Leonardo De Deus Santos gibi yabancı futbolculara ait dosyalar da dikkat çekti.

İcra ve senet dosyaları mali yükü artırıyor
Borç tablosunda yalnızca futbolcu alacakları değil, icra sürecine taşınan dosyalar ile senetli borçlar da yer aldı. Bazı isimler için hem normal alacak hem de icra veya senet dosyalarının ayrı kalemler halinde bulunması, kulübün yıllardır çözülemeyen mali sorunlarının boyutunu ortaya koydu.

Yönetimin önceliği mali yapıyı güçlendirmek
Eskişehirspor yönetimi, geçmiş dönemlerden kalan borç yükünü azaltmak ve kulübün mali yapısını sürdürülebilir hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Eski futbolcuların alacaklarına yönelik uzlaşma ve yapılandırma görüşmelerinin devam etmesi beklenirken, bu dosyaların çözüme kavuşması kulübün mali geleceği açısından kritik önem taşıyor.





