skişehir sporuna kayak branşında büyük bir gurur yaşatan Umay İnan, elde ettiği başarıyla A Milli Takım kadrosuna seçildi. Çağdaş Kayak Yarış Takımı sporcusu olan genç yetenek, Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen milli takım seçmelerinde U14 kategorisinde zirveye çıkarak ay-yıldızlı formayı giymeye hak kazandı.

Sezon boyunca sergilediği istikrarlı performansla dikkat çeken Umay İnan, Alp Disiplini Büyük Slalom yarışlarında elde ettiği derecelerle adından söz ettirdi. Türkiye birinciliği ve Türkiye ikinciliği başarılarıyla öne çıkan genç sporcu, Erzurum Konaklı’daki seçmelerde de üstün performansını sürdürerek milli takıma adını yazdırdı.

Bu başarıya antrenörü İbrahim Yıldırım da ortak oldu. Çağdaş Okulları Beden Eğitimi Öğretmeni olan Yıldırım, milli takım antrenörü olarak görevlendirilerek Eskişehir’e çifte gurur yaşattı.

Milli forma heyecanını yaşayan Umay İnan, şimdi gözünü uluslararası arenaya çevirdi. Genç sporcu, 26-30 Mart tarihleri arasında Fransa’da düzenlenecek Pro Loup Uluslararası Çocuk Kupası’nda Türkiye’yi temsil edecek. Aynı organizasyonda antrenörü İbrahim Yıldırım da görev alacak.

Öte yandan Eskişehirli sporcular yurt içinde de mücadele etmeye devam edecek. Umay İnan ve Saba Zeynep Çelik kayakta, Arda Kuçbay ise snowboard branşında Kars Sarıkamış’ta düzenlenecek Türkiye Şampiyonası’nda Eskişehir’i temsil edecek.

Elde edilen bu başarı, hem Eskişehir sporuna hem de Türk kayağına önemli bir motivasyon kaynağı olurken, gözler şimdi milli forma altında alınacak yeni derecelere çevrildi.

Muhabir: KEMAL ATLAN