Eskişehir'de yaşayan 26 yaşındaki ev hanımı Esma Nur Uyan, bebeğinin ilk saç telinden hobi olarak yapmaya başladığı epoksi takıları gelir kapısına dönüştürdü. Türkiye'nin dört bir yanından sipariş alan genç anne, ev ekonomisine katkı sağlıyor.

Bebeğinin Saç Telinden Türkiye'ye Uzanan Hikaye
Eskişehir'de ikamet eden 26 yaşındaki Esma Nur Uyan, 6 aylık bebeğinin doğumunun ardından iş hayatına ara verdi. Evde geçirdiği zamanı değerlendirmek ve anlamlı bir anı oluşturmak maksadıyla hobi olarak takı tasarımına yönelen Uyan, bebeğinin ilk saç telini epoksi boncukların içine işleyerek bileklik yaptı. Hazırladığı tasarımları sosyal medya üzerinden paylaşmasıyla birlikte yoğun bir ilgiyle karşılaşan genç anne, kısa sürede Türkiye'nin pek çok kentine manevi değeri yüksek özel tasarım takılar göndermeye başladı. Saç teli, sakal ve kabir toprağı gibi kişisel hatıraları ölümsüzleştiren Uyan, elde ettiği gelirle hem çocuğunun ihtiyaçlarını karşılıyor hem de aile bütçesine destek oluyor.

"Yapımı 24 Saati Buluyor, Emek İstiyor"
Üretim sürecinin oldukça meşakkatli ve titizlik gerektirdiğini aktaran Esma Nur Uyan, kargo yoluyla teslim aldığı hatıra malzemelerini tek tek boncukların içerisine yerleştirdiğini belirtti. Epoksi maddesinin kürleşmesi için 24 saat beklediğini, ardından zımparalama ve parlatma işlemlerinden geçirerek takıları hazır hale getirdiğini ifade eden Uyan, ev kadınlarına da çağrıda bulundu. Hiçbir şeyin üretmeye engel olmadığını belirten girişimci anne, evde geçirilen vakitlerin istekle ve azimle üretime dönüştürülebileceğini vurguladı.




