Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 29 Haziran - 05 Temmuz 2026 tarihleri arasında gerçekleştirdiği ortak denetimlerde, uyuşturucu madde ticareti ve kullanımı ile mücadele kapsamında 30 olaya müdahale edildi. Operasyonlarda ele geçirilen yüklü miktardaki uyuşturucunun yanı sıra, gözaltına alınan 41 şüpheliden 2’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Uyuşturucuya Karşı Ortak Güç
Eskişehir’de uyuşturucu ile mücadele çalışmalarını kararlılıkla sürdüren İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, son bir haftalık süreçte geniş çaplı bir operasyona imza attı. Şehir genelinde huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla 29 Haziran - 05 Temmuz tarihleri arasında yürütülen denetimlerde, zehir tacirlerine darbe vuruldu.
Ele Geçirilen Maddeler Şok Etti
Yapılan saha çalışmaları ve düzenlenen baskınlarda; 403,23 gram metamfetamin, 147,72 gram bonzai, 27 gram esrar, 81,50 gram skunk ve 423 adet sentetik ecza hapı ele geçirildi. Ayrıca uyuşturucu madde kullanımında kullanılan 2 aparat ile ticarette kullanılan 2 hassas terazi de ekiplerce muhafaza altına alındı.
41 Şüpheliden 2'si Cezaevinde
Ortak denetimler çerçevesinde toplam 30 ayrı olaya müdahale edildi. Haklarında işlem başlatılan 41 şüpheliden 39'u ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen 2 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
Yetkililer, gençleri ve toplumu uyuşturucunun yıkıcı etkilerinden korumak adına denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.






