Eskişehir Tepebaşı Sakintepe Mahallesi’nde üreticiler, yaz sıcağına rağmen serada ter içinde çalışıyor. Gündüz ürün toplayan çiftçiler, gece sulama yaparak üretimi sürdürüyor.

Serada Çalışma Koşulları

Eskişehir’in Tepebaşı Sakintepe Mahallesi’nde üreticiler yaz sıcağına rağmen tarımsal faaliyetlerini sürdürüyor. Dışarıda 30 derece olan hava sıcaklığı, seranın içinde 40 dereceyi geçiyor.

Sera

Nusret Kahya’nın Açıklamaları

Üretici Nusret Kahya, seradaki zorlu şartları şu sözlerle dile getirdi: “Hava 30 derece olduğunda içerisi 40 derece ve üstünü geçer. Şartlar zor olsa bile işi yapmak zorundasın. Sabah 06.00’da işe başlıyoruz, gece 11.00-01.00’e kadar çalışıyoruz. Gündüz ürün topluyoruz, gece sulama yapıyoruz.”

Üretilen Ürünler

Serada tere, roka, maydanoz, kişniş, kekik, turp, pırasa ve ıspanak gibi ürünler yetiştiriliyor. Üretim süreci mart ayında başlıyor ve ekim ayı sonuna kadar devam ediyor. Seracılık sayesinde kış aylarında da üretim sürüyor.

Sera

Zorlu Şartlara Rağmen Üretim

Toprağın verimli olduğunu belirten Kahya, kötü hava şartlarının ürünlere zarar verdiğini ancak üretime devam ettiklerini söyledi.

Kaynak: İHA