Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinden geçen Porsuk Çayı'nda hareketsiz yatan 68 yaşındaki Ayten Kılıç ölü olarak bulundu. Bir süredir kayıp olarak arandığı belirtilen kadının cansız bedeni, AFAD ve itfaiye ekiplerinin ortak çalışmasıyla sudan çıkarılarak hastane morguna kaldırıldı.
Olay, sabah saat 05.14 civarında Odunpazarı ilçesine bağlı Osmangazi Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bölgedeki bir kafenin karşısında yer alan iskelenin yan kısmında, Porsuk Çayı içerisinde bir kişinin hareketsiz yattığını gören vatandaşlar durumu hızla 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Yapılan ihbarın ardından olay yerine Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), polis, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

Suda hareketsiz duran şahsın karaya çıkarılabilmesi için itfaiye ve emniyet birimlerinin AFAD'dan destek talep etmesi üzerine; 5 kişiden oluşan arama kurtarma ekibi, 2 araç ve 1 bot ile ivedilikle bölgeye intikal etti.
Cansız Bedeni Sudan Çıkarıldı

Ekiplerin bot yardımıyla suya girerek gerçekleştirdiği koordineli çalışma sonucunda şahıs kıyıya çıkarıldı. Sağlık görevlilerinin olay yerinde yaptığı kontrollerde, sudan çıkarılan kişinin yaşamını yitirdiği tespit edildi.
Polis ekiplerince yürütülen inceleme ve kimlik tespiti çalışmalarında, cansız bedenin bir süredir hakkında kayıp ihbarı bulunan ve psikiyatrik rahatsızlıkları olduğu öğrenilen 68 yaşındaki Ayten Kılıç'a ait olduğu anlaşıldı.





