Eskişehir’de 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü kutlamaları, sabahın erken saatlerinden itibaren yoğun bir katılımla başladı. Hatboyu ve Zübeyde Hanım Caddeleri üzerinden Cumhuriyet Meydanı’na ilerleyen gruplar için Eskişehir Emniyet Müdürlüğü adeta güvenlik koridoru oluşturdu. Katılımcıların kontrol noktalarında titizlikle arandığı etkinlikte, yürüyüş güzergâhı boyunca emniyet, sağlık ve itfaiye ekipleri teyakkuzda bekliyor.
Barikatlar Kuruldu, Kontroller Sıkılaştırıldı
Yürüyüşün ana arterleri olan Hatboyu-1, Hatboyu-2, Zübeyde Hanım ve Gazi Yakup Satar Caddeleri üzerinde stratejik noktalara bariyerler yerleştiren polis ekipleri, alana girişleri kontrollü sağlıyor. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına katılımcılar, oluşturulan arama noktalarında tek tek üst aramasından geçirilerek korteje dahil ediliyor. Güvenlik önlemlerinin en üst seviyede tutulduğu Eskişehir sokaklarında, yürüyüş grupları marşlar ve sloganlar eşliğinde ilerleyişini sürdürüyor.
Ekipler Korteje Eşlik Ediyor
Sadece emniyet güçleri değil, olası acil durumlara karşı sağlık ekipleri ve itfaiye personeli de güzergâh üzerinde hazır bulunduruluyor. Şehrin en işlek caddelerinin bir kısmının yaya trafiğine açılıp araç trafiğine kapatılmasıyla birlikte, toplu taşıma ve alternatif güzergâhlarda trafik polisleri yönlendirmeler yaparak akışı sağlıyor.
Cumhuriyet Meydanı’nda Büyük Buluşma
Farklı sendikaların, sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin oluşturduğu kortejler, belirlenen rota üzerinden kutlamaların merkezi olan Büyükpark Cumhuriyet Meydanı’na doğru hareket ediyor. Şu ana kadar huzur içerisinde devam eden yürüyüşte, katılımcıların coşkusu dikkat çekiyor.







