Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne (ESKİ) ait su arıtma tesislerinde gece saatlerinde çıkan yangın paniğe neden oldu. Alpu yolu üzerinde bulunan tesisin elektrik panolarında başlayan yangın, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle ana tesislere ve silolara sıçramadan kontrol altına alındı. Olayda herhangi bir yaralanma yaşanmaması derin bir nefes aldırdı.
Dumanlar Siloların Yanından Yükseldi
Olay, Alpu yolu güzergahında faaliyet gösteren ESKİ Su Arıtma Tesisleri’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, tesis kampüsü içerisinde yer alan ve siloların hemen yanında bulunan binadaki elektrik panolarından bir anda dumanlar yükselmeye başladı. Durumu fark eden tesis çalışanları, vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu.
İtfaiyenin Kritik Müdahalesi
Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, elektrik akımının kesilmesinin ardından alevlere müdahale etti. Yangının tesisin hayati önem taşıyan diğer ünitelerine ve kimyasal depolama alanlarına sıçramaması için yoğun çaba sarf edildi. Ekiplerin profesyonel çalışması sonucu yangın kısa sürede söndürülerek soğutma çalışmalarına geçildi.
Can Kaybı ve Yaralanma Yok
Yangın sırasında tesiste bulunan personelin dumandan etkilenmemesi ve herhangi bir yaralanmanın yaşanmaması sevindirici haber olarak kaydedildi. Yangın sonrasında elektrik panolarının bulunduğu bölümde maddi hasar meydana gelirken, tesisin işleyişinde bir aksama olup olmayacağına dair teknik inceleme başlatıldı.







