Eskişehir Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma Kültür ve Dayanışma Derneği (ESKERDER) Başkanı Abdulbaki Tekin ve yönetim kurulu üyeleri, Sivrihisar Kaymakamı Yunus Emre Temel’i makamında ziyaret etti.
İlçedeki sivil toplum ve kamu iş birliğini güçlendirme amacı taşıyan ziyarette, hemşehri derneklerinin toplumsal dayanışmadaki kritik rolü vurgulandı.
"On Binlerce Erzurumluyu Ortak Çatıda Buluşturacağız"
Ziyaret sırasında derneğin vizyonu ve projeleri hakkında bilgi veren ESKERDER Başkanı Abdulbaki Tekin, Eskişehir genelinde geniş bir nüfusa sahip Erzurumluları bir araya getirmeyi hedeflediklerini belirtti.
Başkan Tekin konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Dernek olarak Eskişehir’de yaşayan on binlerce Erzurumlu hemşerimizi ortak bir çatı altında buluşturmak istiyoruz. Birlik ve dayanışma ruhunu canlı tutacak çok sayıda çalışmayı hayata geçirmeyi amaçlıyoruz.”
Kaymakam Temel: "Sivil Toplum Kuruluşlarıyla İş Birliğine Hazırız"
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sivrihisar Kaymakamı Yunus Emre Temel ise nazik ziyaretleri dolayısıyla Başkan Tekin ve yönetimine teşekkür etti. Hemşehri derneklerinin toplumsal gelişimdeki önemine değinen Kaymakam Temel, Sivrihisar’ın kalkınması için sivil toplum kuruluşlarıyla her zaman iş birliğine açık olduklarını belirtti.
Kaymakam Temel, "Rabbim hizmetlerimizi bereketli, birlik ve beraberliğimizi daim eylesin" temennisinde bulundu. Ziyaret, karşılıklı iyi niyet dilekleri ve günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.







