Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul’da düzenlenen 13’üncü Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumu’nun açılışında önemli açıklamalarda bulundu. FETÖ terör örgütünün Bediüzzaman Said Nursi'nin eserlerini istismar ettiğini vurgulayan Yılmaz, örgütün mensuplarının aklına ipotek koyarak uluslararası istihbarat yapılarına hizmet eden bir mekanizmaya dönüştürdüğünü belirtti.
13. Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumu İstanbul'da Başladı
Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) "Küresel Krizlere Kur'ani Çözümler" temasıyla 4-6 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen sempozyuma Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yanı sıra İstanbul Valisi Davut Gül, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan ve Suriye Evkaf Bakanı Dr. Muhammed Ebulhayr Şükrü katıldı.
"FETÖ Üstattan İstismar Ederek İnsanları Kul Köle Etti"
Konuşmasında FETÖ'nün karanlık yüzüne ve din istismarına dikkat çeken Cevdet Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:
"Üstat Bediüzzaman'ın ismini kullanarak, onun eserlerini de belli bir oranda istismar ederek ülkemizde kargaşa çıkaran bir terör yapılanmasıyla karşı karşıya kaldık. Vitrini gayet süslü ama arka planında uluslararası güç odaklarına hizmet eden istihbarat yapılarının aracına dönüşen bir yapıdan bahsediyoruz. FETÖ, insanların aklına ipotek koyup onları adeta birer makineye dönüştürdü, fertleri kendine kul köle etti. Bediüzzaman bu toprakların insanıydı, emperyalistlerle mücadele etti; birileri gibi başka ülkelere kaçıp oradan ülkeyi karıştırmadı."
"Hem Güçlü Hem de Haklı Olacağız"
Gazze'de yaşanan insanlık dramına ve uluslararası sistemin tıkanıklığına da değinen Yılmaz, Türkiye'nin savunma sanayii, ekonomi ve teknoloji alanlarında güçlenmeye devam edeceğini belirtti. Yılmaz, "Gazze'de çocuklar İsrail'in barbarca saldırıları altında hayatını kaybediyor. Cumhurbaşkanımızın 'Dünya 5'ten büyüktür' çağrısı ve İnsanlık İttifakı vizyonu doğrultusunda, hem güçlü hem haklı olarak mazlumların yanında durmaya devam edeceğiz" dedi.
"Terörsüz Türkiye ve Terörsüz Bölge Hedefimizdir"
Bölgesel barış ve terörle mücadele mesajı veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı, emperyalist güçlerin bölge insanını birbirine düşürerek kaynakları sömürdüğünü vurguladı. Yılmaz, Arabıyla, Türküyle, Kürdüyle birlik içinde terörü hem Türkiye'nin hem de bölgenin gündeminden tamamen çıkaracaklarını, Suriye ve Irak'ın zenginliklerinin kendi halklarına kalması gerektiğini ifade etti.





