Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde bulunan bir çay ocağının camlarını, işletmeden dışlandığı iddiasıyla kıran alkollü şahıs polise teslim edildi. Olayın ardından yenilenen camların yerine takılmasıyla açıklama yapan işletme çalışanı Ali Yaşar Sönmez, iddiaların tamamen yanlış anlaşılmadan ibaret olduğunu ifade ederek kimseyi dışlamadıklarını ve kapılarının herkese açık olduğunu söyledi.

Olay, Odunpazarı ilçesi İstiklal Mahallesi Reşadiye Esnafı Sokak üzerinde faaliyet gösteren bir çay ocağında meydana geldi. S.G. isimli şahıs, mekândan dışlandığı gerekçesiyle çay ocağının camlarını kırarak zarar verdi. Olay anında alkollü olduğu öğrenilen S.G. hakkında polis ekipleri tarafından adli işlem başlatıldı.

Çay-1

Hasar gören camların yeniden takılmasının ardından yaşanan sürece dair bilgi veren işletme çalışanı Ali Yaşar Sönmez, ortada herhangi bir dışlama durumunun bulunmadığını dile getirdi. Yaşananların yer tartışmasından kaynaklı bir yanlış anlaşılma olduğunu aktaran Sönmez, şahsın oturmak istediği masada başka bir müşterinin bulunduğunu ve geçici süreliğine kalkan müşterinin hakkını korumak adına şahıstan yan masaya geçmesini rica ettiklerini belirtti.

Çay 3

Tehdit içerikli söylemlere de tepki gösteren Sönmez, boyun kesme gibi tehditlerin kabul edilemez olduğunu ifade ederek emniyet güçlerinin konunun takipçisi olacağına inandıklarını kaydetti. Çay ocağına gelen hiçbir müşteriye ayrımcılık yapmadıklarını vurgulayan Sönmez, bugüne kadar hiçbir müşteriden bu yönde bir şikâyet almadıklarını ve mahalle esnafı ile müşterilerin işletmeden memnun olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi