Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümünden mezun olan Selin Toprak, “Dünya Günü Kutlu Olsun (Happy Earth Day)” isimli mezuniyet filmiyle TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması 2026'da finale yükseldi. Animasyon kategorisinde finalist olan Toprak'ın filmi, iki boyutlu bilim kurgu türünde hazırlandı. Anadolu Üniversitesi, yarışmada finale kalan toplam 8 projesiyle dikkat çekti.
Mezuniyet Filmiyle Finale Kaldı
Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümünden bu yıl mezun olan Selin Toprak, mezuniyet projesiyle TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması'nın animasyon kategorisinde finalistler arasında yer aldı. İki boyutlu bilim kurgu türündeki film, Prof. Dr. Fethi Kaba, Prof. Dr. Hikmet Sofuoğlu ve Doç. Dr. Sabahattin Çalışkan'ın danışmanlığında hazırlandı.
Mezuniyet filmiyle yarışmada finale kalmanın kendisi için büyük önem taşıdığını belirten Selin Toprak, Anadolu Üniversitesini bu kategoride ödülle temsil etmeyi amaçladığını ifade etti.
Filme Uzayda Geçen Bir Hikaye Anlatılıyor
“Dünya Günü Kutlu Olsun” adlı kısa animasyon filmi, yaşam koşullarının elverişsiz hâle geldiği Dünya'yı terk etmek zorunda kalan insanların hikâyesini konu alıyor. İnsanlar, bir gün gezegenlerine dönebilme umuduyla uzay gemisinde yeni bir yaşam kuruyor.
Dünya Günü'nü kutladıkları özel bir günde ise gemide birlikte yaşadıkları uzaylıların gizemli planının bir parçası olduklarını öğreniyorlar. Bilim kurgu türündeki yapım, bu gelişmeyle birlikte insanların uzaydaki yaşamlarını ve karşılaştıkları gizemi ele alıyor.

Anadolu Üniversitesinin 8 Projesi Finalde
TRT tarafından düzenlenen Geleceğin İletişimcileri Yarışması 2026'da Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı projeler de finale kaldı. İletişim Bilimleri Fakültesinden 7, Güzel Sanatlar Fakültesinden ise 1 proje olmak üzere üniversitenin toplam 8 çalışması final değerlendirmesine girdi.
Yarışmada ön değerlendirme sonucunda 13 kategoride ilk 10'a giren eserler, seçici kurul tarafından değerlendirildi. Kategorilerinde dereceye giren ilk üç eser ile TRT Özel Ödülü'nü kazananlar, 13 Ekim Salı günü Ankara'da düzenlenecek törende açıklanacak. Tören, TRT 2 ekranlarından canlı yayınlanacak.






